open-navfaktor-logo
search
Traži se reakcija
Mešihat IZ u Srbiji: Presuđeni zločinci nad Bošnjacima slave se kao junaci srpskog naroda
Nakon zasjedanja Koordinacionog savjeta Sandžaka, održanog danas u Novom Pazaru, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji pozvao je nadležne državne organe - predsjednika države i ministra policije, da obavijeste javnost o poduzetim konkretnim radnjama u cilju sankcioniranja postupka službenika Policije i Granične službe u Priboju, koji je izazvao uznemirenost i strah kod pripadnika bošnjačke zajednice na ovom prostoru.
08.01.2022. u 17:36
get url
text

VEZANI TEKST - "Božić je, pucaj u džamije": Nastavljeni izljevi fašizma u Priboju

- Mešihat Islamske zajednice traži od najviših državnih predstavnika vlasti hitno preuzimanje odgovornosti za pomenute i sve kasnije događaje u kojima se veliča genocid i presuđeni zločinci nad Bošnjacima slave kao junaci srpskog naroda.

U cilju očuvanja tradicije dobrih međususjedskih odnosa Srba i Bošnjaka na ovim prostorima, koje smo brižljivo čuvali i unapređivali proteklih godina, očekujemo konkretne korake koji će povratiti sigurnost i mir građana te povjerenje u nadležne državne organe - navodi se u saopćenju. 

Nakon što je jučer objavljena fotografija na kojoj se vidi da je na jednoj zgradi u Priboju osvanuo genocidni grafit kojim se veliča ratni zločinac Ratko Mladić, pojavila se još jedna, a zatim i snimak na kojem se također vide izljevi fašizma i genocidne poruke, nastale u toku noći sa 6. na 7. januar u tom gradu.

Prethodno su policajci u Priboju Novu godinu slavili uz "Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice", a video snimak objavio je pripadnik Policijske uprave Priboj u Srbiji Marko Pantović na svom Facebook profilu.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.