open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Meteorolozi za drugi dio dana najavljuju padavine
U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.
25.01.2021. u 07:57
get url
text

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica, Drvar i Livno -4 stepena, Ivan-sedlo -3, Sanski Most -2, Bugojno i Sarajevo -1, Bihać, Tuzla i Zenica 0, Gradačac, Grude i Široki Brijeg 1, Mostar 4, Neum 6 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 929 milibara, za 11 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas se u našoj zemlji prijepodne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana oblačno. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne, na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine slab snijeg. Ponegdje na jugu Hercegovine može biti i slabe kiše.

U drugom dijelu dana i tokom noći kiša na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje snijeg ili susnježica. Očekivana količina padavina uglavnom između 5 i 15, lokalno do 25 l/m2. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, u večernjim satima u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na jugu od 5 do 9 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu poslijepodneva i tokom noći očekuje se susnježica i snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.