open-navfaktor-logo
search
Staples Centar
Michael Jordan zaplakao na komemoraciji "malog brata" Kobeja
"Slavlje života" nešto manje od mjesec otkako su u nesreći helikoptera poginuli Kobe Bryant i njegova kćerka Gianna.
24.02.2020. u 23:11
get url
text

Tako je nazvana komemoracija u Staples Centru za gotovo 20.000 ljudi, a da je bilo još toliko mjesta još toliko karata bi se rasprodalo.

Mnogo poznatih faca došlo je odati počast legendi Los Angeles Lakersa. Mnogi nisu mogli sakriti suze, pa ni vjerovatno najbolji košarkaš svih vremena - Michael Jordan.

- Imati Kobeja bilo je kao imati maloga brata. Znate, ono, oni vam ulaze u ormar, uzimaju igračke... Naporni su. Tako je i mene Kobe znao zvati u dva-tri sata ujutro. Pričati o košarci, pitati o radu nogu, driblinzima, trikovima. Htio je biti najbolji košarkaš koji je mogao biti, a ja sam mu htio biti najbolji stariji brat koji sam mogao biti - rekao je lica prepunog suza Jordan.

- On je znao kako vam prići na poseban način, čak i da bude naporan, ali da izvuče najbolje iz vas. Prije nekoliko mjeseci mi je rekao u poruci da uči kćer neke nove trikove pa me pitao o čemu sam ja mislio dok sam trenirao košarku s 12 godina, a ja sam mu odgovorio:

- Tad sam trenirao bejzbol - na što je on napisao:

- "Umirem od smijeha", a to je sve u dva ujutro - prepričava legenda svjetske košarke.

- Kada je Kobe Bryant umro, umro je i dio mene. Ali živjet ću s mišlju da sam imao malog brata i da sam mu pokušao pomoći kako god sam mogao. Počivaj u miru, braco - zaključio je.

Nakon Jordana govorio je Shaquille O'Neal, a potom je na pozornicu izašla Beyonce, a ubrzo i supruga Vannessa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.