- Što se mene tiče, nema govora o razlazu BiH, ono što ima govora je davanje temeljnih ustavnih prava iz Daytona koja hrvatskom narodu pripadaju, a koja su im uskraćena čak i ukradena - poručio je Milanović.

Navodni dokument o mijenjanju granica na Balkanu nazvao je "velikim sra**m".

- Kad je u pitanju mirni razlaz u BiH, to je toliko neozbiljna i opasna tema da je ne treba stavljati čak ni na non-paper pa ko god to napravio. Bilo kakvo miroljubivo razilaženje, Hrvatska do Drine, Beograd do Une - to ne dolazi u obzir. I u tom smislu taj papir je "big shit" (veliko sra*e) - kazao je hrvatski predsjednik.

Predsjednik Slovenije Borut Pahor u petak je u Ljubljani rekao da se odlučno protivi ideji "konačnog raspada Jugoslavije" i promjeni granica na Zapadnom Balkanu.

On je odlučno odbio mogućnost realizacije takve ideje dodavši da u vrijeme posjete Bosni i Hercegovini i susreta s članovima Predsjedništva BiH nije znao za njegovo postojanje.

Milanović se nada da neslužbeni diplomatski dokument nije došao iz Ljubljane.

- Je li ovo dolazi od njega (slovenskog premijera Janeza Janše) ili ne, to nemam pojma, ali bih rekao onome ko je autor toga da prste dalje od Bosne i Hercegovine - dodao je Milanović.