Dosadašnje igre u kvalifikacijama prokomentarisao je golman bh. tima Darko Milanović.

- Ostala nam je još jedna utakmica u ovom ciklusu koji smo odigrali odlično i napravili historijski uspjeh. Prethodni meč u Sjevernoj Makedoniji smo odigrali bez pritiska jer smo već bili osigurali plasman na EURO.

Bez obzira na to odigrali smo maksimalno ozbiljno i meč je imao svoju težinu. Na kraju smo zasluženo uspjeli da dođemo do tri boda i nastavimo ovaj odličan niz - kazao je Milanović.

Naš golman je ocijenjen kao jedan od ključnih igrača u ovim kvalifikacijama. Ipak, ne želi da ističe sebe već u prvi plan stavlja tim.

- Mogu biti zadovoljan svojim nastupima. Primili smo sedam golova što za futsal nije puno. Ipak, ne volim da komentarišem svoje igre, to neka drugi rade. Svi smo zaslužni za ovaj uspjeh i ne treba izdvajati pojedince. Kvalifikacije smo kao ekipa odigrali na veoma visokom nivou - ističe Milanović.

Golman našeg tima o narednom protivniku kaže:

- Srbija je izuzetno kvalitetna reprezentacija što pokazuju njihove igre i rezultati posljednjih godina. Mi smo ih iznenadili prošli put i nisu u formi u kojoj su navikli da budu. Igraju nešto slabije u odbrani i smatram da to možemo iskoristiti. Želimo da završimo ove kvalifikacija sa maksimalnim učinkom i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo.

Meč Bosna i Hercegovina - Srbija na programu je 14. aprila u 18 sati u Areni "Husejin Smajlović" u Zenici.