- Mislim da je pogrešno što je Dodik odlikovao Vladimira Putina. Dodik je bio i može i dalje biti saveznik Hrvata u BiH, onda i Hrvata u Hrvatskoj i hrvatske vlasti u borbi za njihova prava. Ali u BiH, ne izvan nje. BiH bez Srba nema. Pustimo odlikovanje, ono je sporedno. Ne vidim politički imperativ da svi Hrvati žive u istoj državi, to je nemoguće - kazao je Milanović, prenosi N1.

Relativizirao je nastojanja Dodika da pravi državu u državi.

- Svako može slaviti što hoće, proglasiti nešto neustavnim je obična glupost. Ustavni sud BiH ima stranaca. Kad se ustavni sudovi bave simboličkim stvarima kao što su praznici, nije dobro. Oni misle da je to praznik njihove države u državi. Državu u državi su dobili, voljom i Hrvata, predsjednika Franje Tuđmana i naših predstavnika u Dejtonu. Nećemo osporavati njezinu opstojnost. Što će oni tamo slaviti, prvi maj, prvi april, 9. 1., to je manji problem.

Problem je kad se govori o razbijanju BiH, to nije produktivno ni realno. On će sam ocijeniti što mu je pametno govoriti. Shvatio sam da je rekao da je Tuđman nastavak Pavelića. Tuđman je Pavelića prezirao, a Tita je poštovao, to zna svatko. On je nasljednik Tita ili nije ničiji nasljednik. Ali govoriti da je nasljednik Pavelića, partizanski komesar, njega uspoređivati s Pavelićem nije dobro za naše odnose… Dodik i Tuđman poštuju iste korijene - tvrdi Milanović.