open-navfaktor-logo
search
Tužba
Milorad Dodik traži 6.000 KM odštete od Davora Dragičevića
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je pokrenuo tužbu za klevetu protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida. Tužba je konačno dostavljena Draganu Tolimiru, advokatu Davora Dragičevića, objavljeno je na stranici "Pravda za Davida". 
12.01.2021. u 20:14
get url
text

Milorad Dodik traži 6.000 KM odštete od Davora Dragičevića.

- Moramo napomenuti da je advokat Dragan Tolimir u augustu ove godine izvršio uvid u sve predmete koji se vode protiv Davora Dragičevića, te pomenuta tužba tada nije postojala. Očigledno je da je tužba podnijeta poslije augusta ili se radi o prikrivanju tužbe od Tužilaštva. U ovom slučaju može lako doći do presude u korist tužioca, jer su tuženi i njegov advokat propustili navodna zakazana rošišta. Međutim, advokat Dragan Tolimir je poduzeo određene pravne radnje kako do toga ne bi došlo. Davor Dragičević je uložio punomoć advokatu i po ovom predmetu, te će učestvovati u postpuku koji je Milorad Dodik pokrenuo protiv oca ubijenog Davida Dragičevića - navodi se na stranici "Pravda za Davida" i dodaje:

"Želimo naglasiti da će advokat predložiti na sudu saslušanje svih policijiskih službenika koji su povezani sa slučajem ubistva Davida Dragičevića, ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača lično, i svih onih koji su zajedno organizovali press konferenciju 26. marta 2018. Smatramo da je tužba pokrenuta kako bi se Davoru Dragičeviću dodatno otežao postupak koji se protiv njega već vodi, a koji su pokrenuli Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum u 2018. godini. Tužba je podnesena 21. 5. 2018. godine, a proširena je u novembru 2018. godine. Tužbom se navodi da su Lukač, Ilić i Ćulum porodični ljudi, visokih moralnih kvaliteta, ugledni građani zajednice koji časno, pošteno i predano obavljaju najviše državne funkcije. Od Davora Dragičevića tužbom se traži da na ime učinjene štete isplati Lukaču, Iliću i Ćulumu po 8.000 KM".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.