Ministar Hurtić je posjetio i veliki broj povratničkih naselja, zajedno sa načelnikom općine Vukosavlje Borisavom Rakićem.

Nevrijeme koje je u više navrata u proteklim danima pogodilo ovu općinu, oštetilo je više od 100 stambenih objekata, nanesena je velika šteta na objektu Osnovne škole u Pećniku, ali i na kompaniji Sanit Granit, te drugim privrednim i privatnim objektima.

Ministar Hurtić je večeras razgovarao i sa građanima čiji su objekti oštećeni, te posjetio lokalitete na kojima je pričinjena velika materijalna šteta, koja se već sada procjenjuje na nekoliko stotina hiljada KM.

Hurtić je kazao da je večeras došao u posjetu da pruži podršku ovoj lokalnoj zajednici, posebno povratnicima, te kazao da će tražiti da se razmotre mogućnosti upućivanja pomoći pogođenim područjima.

Danas je posjetio i Bosanski Šamac i Modriču. Zajedno sa načelnikom općine Modriča Jovicom Radulovićem, posjetio je povratničke zajednice, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.