open-navfaktor-logo
search
Spremni za liječenje
Ministar Radončić posjetio Opću bolnicu
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić obišao je danas Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, gdje se uvjerio da je ta zdravstvena ustanova spremna za liječenje najtežih korona pacijenata.
05.04.2020. u 17:31
get url
text

Direktor Opće bolnice prim. dr. Zlatko Kravić rekao je da je ta bolnica spremna da sa 400 svojih potencijalnih kreveta prihvati najteže bolesnike i od koronavirusa, ali i druge. Ljekari i osoblje su spremni i na taj eventualni scenarij i straha nema. Procedure se u bolnici već provode kao da je takvo stanje, ali, srećom, još nema takvih pacijenata, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ministar Radončić istakao je da je ohrabren takvim stavom i blagovremenim pripremama te ustanove i svih ljekara i medicinskog i drugog osoblja.

To je naročito važno u situaciji kada se bilježe slučajevi da pojedini ljekari u Kantonu Sarajevo bježe od kontakata s oboljelima, zbog čega je i zatražio kadrovske promjene u Domovima zdravlja u glavnom gradu BiH. 

Ministar Radončić, osim trijažnog centra, opremljenog dezinfekcionim tunelom, u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" posjetio je i odjeljenja pedijatrije, ginekologije, hirurgije, dijagnosticki centar sa CT aparatom, skladišta sa zalihama...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.