open-navfaktor-logo
search
Potvrdio Crnadak
Ministar vanjskih poslova Kosova dolazi u Banju Luku
Ministar vanjskih poslova Kosova Behgjet Pacolli dolazi u Banju Luku na neformalni sastanak šefova diplomatija
02.09.2018. u 15:45
get url
text
Behgjet Pacolli

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da ministar vanjskih poslova Kosova Behgjet Pacolli dolazi u Banju Luku na neformalni sastanak šefova diplomatija zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi.

- U okviru Procesa za saradnju učestuje i predstavnik takozvanog Kosova prema dogovoru Beograda i Prištine i uz saglasnost Beograda. Ovom skupu prisustvovaće i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić - rekao je Crnadak novinarima u Banjoj Luci.

On je ocijenio da je ovaj skup važan događaj i šansa za dalju afirmaciju Banje Luke i entiteta RS.

Neformalni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi biće održan u srijedu, 5. septembra, u Banjoj Luci.

Kada je riječ o pitanju granice između Srbije i BiH, Crnadak je izrazio nadu da će rješenje biti pronađeno poslije izbora, kada splasnu tenziju.

Komentarišući navode zastupnice SNSD-a u Paramentarnoj skupštini BiH Dušanke Majkić da će prilikom posjete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova BiH morati objasniti zašto piscu Zakharu Prilepinu nije dopušten ulazak u BiH, Crnadak je rekao da je to “obična, dnevnopolitička zloupotreba”.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.