open-navfaktor-logo
search
Avionska nesreća
Ministrica Turković uputila telegram saučešća ministrima Irana, Kanade i Ukrajine
Ministrica Turković je u telegramu napisala da je sa dubokim žaljenjem primila tragičnu vijest o padu ukrajinskog aviona na letu za Kijev i gubitku života putnika i članova posade
09.01.2020. u 13:36
get url
text

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković uputila je 9. januara 2020. godine telegram saučešća ministrima vanjskih poslova Islamske Republike Iran Mohammadu Javadu Zarifu, Kanade Francois-Philippeu Champagneu i Ukrajine Vadymu Prystaiku povodom avionske nesreće kod Teherana u kojoj je živote izgubilo 176 putnika i članova posade ukrajinskog aviona.

Ministrica Turković je u telegramu napisala da je sa dubokim žaljenjem primila tragičnu vijest o padu ukrajinskog aviona na letu za Kijev i gubitku života putnika i članova posade.

-U ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime upućujem Vam izraze iskrenog saučešća. Molim Vas da porodicama žrtava ovog tragičnog događaja prenesete izraze našeg dubokog saosjećanja i podrške. U ovim teškim trenucima naše misli su uz porodice svih nastradalih putnika i članova posade u ovoj avionskoj nesreći - stoji u telegramu ministrice Turković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.