open-navfaktor-logo
search
Gostovala u "Nedjeljom u 2"
Mirela Ahmetović o Branimiru Glavašu: Pljunuo je na 1.180 Bošnjaka koji su dali život za Hrvatsku
Mirela Ahmetović, politička sekretarka SDP-a Hrvatske i saborska zastupnica, gostovala je danas u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u.
10.10.2021. u 23:02
get url
text
Mirela Ahmetović

Između ostalog, jedno od pitanja je bilo i kako to da SDP gotovo u svemu podržava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Ahmetović, rođena Riječanka, čiji su roditelji Bošnjaci iz Bosne i Hercegovine, kazala je da se lično ne slaže sa Milanovićevom odlukom da Branimiru Glavašu vrati odlikovanja.

Podsjećamo, Glavaš je zbog presude za ratne zločine u Hrvatskoj pobjegao u Bosnu i Hercegovinu gdje je odslužio pet godina zatvorske kazne. Kasnije je tu presudu ukinuo Ustavni sud Hrvatske, ali proces još nije doveden do kraja.

Ona je rekla da Milanovićevu odluku o vraćanju odlikovanja Branimiru Glavašu ne može prihvatiti.

- Ako mene pitate, ja mu ga ne bih vratila - rekla je Ahmetović.

Nakon gostovanja na Fecebooku njen istup komentirao je Branimir Glavaš, koji je napisao: "Ahmetovićka, tebe se nikada o tome neće pitati. Možda ti se otvori mogućnost da odlučuješ o dodjeli i vraćanju odličja, ali mudžahedinima".

Ona je presliku ovog komentara Branimira Glavaša podijelila na svom Twitter profilu i navela: "Ovo je reakcija 'generala' HV-a kojemu su vraćena odličja. Mislio me je povrijediti prizemnim komentarom, a ne shvaća da je ovime pljunuo na 1.180 Bošnjaka koji su dali život za Hrvatsku. I oni su mudžahedini? Časna odora časnika HV-a nije zaslužila da ju prlja ovakav šovinist".

"Svog podrijetla se nikad nisam stidjela, kao što se ne stidim svog osjećaja pripadnosti mojoj zemlji Hrvatskoj. Stidim se što Hrvatskom hodaju spodobe koje su u stanju ljude dijeliti po nacionalnosti. Takvi nisu zaslužili ništa, a kamoli odličja", zaključila je Ahmetović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.