open-navfaktor-logo
search
Potpisao pristupnicu
Mirza Čelik "franko de jure" postao član Demokratske fronte
Mirza Čelik, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, danas je potpisao pristupnicu za članstvo u Demokratskoj fronti (DF).
22.12.2021. u 11:40
get url
text

Potpisivanje pristupnice obavljeno je u Centrali stranke u prisustvu predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića, generalnog sekretara Dženana Đonlagića i predsjednika Kantonalnog odbora KS Albina Zuhrića, saopćeno je iz DF-a.

VEZANI TEKST - Čelik "de franko" ima problem sa strankom, a "de jure" ne poštuje Skupštinu i građane KS

- Tom prilikom Čelik je naglasio da se na ovaj potez odlučio prije svega zato što smatra da je Demokratska fronta državotvorna stranka, da je politička organizacija u kojoj nema kriminala i prevare i da je vodi dokazani patriota Željko Komšić. Svaki novi član u ovom trenutku znači širenje i jačanje bosanskohercegovačkog, patriotskog fronta u odbrani integriteta i suvereniteta naše domovine, a svjedoci smo da se ona nalazi u najvećem iskušenju po pitanju njene opstojnosti - saopćeno je iz te stranke.

VEZANI TEKST - Čak 18 zastupnika u Skupštini KS mijenjali su stranačke dresove

Također, dodaje se u saopćenju, prioritet u radu Demokratske fronte i dalje ostaje borba za prava radnika i insistiranje na reformi javne uprave, u čemu će nam sindikati biti partneri za ostvarenje ovih ciljeva.

- Dolazak gospodina Čelika u naše redove u svakom slučaju znači da smo stranka jasnih i čistih motiva i principa, koja je znala žrtvovati i vlastiti politički rejting radi interesa države, na tom putu opstala i ostala, što nije moglo proći bez podrške istinskih patriota, a evidentno je da takva čista politika daje rezultate. To potvrđuje i današnje učlanjenje gospodina Čelika u Demokratsku frontu. Idemo dalje! - naveli su u saopćenju iz Demokratske fronte.

Čelik je bio član SDA, a javnosti je postao poznat po TV nastupu u kojem je rekao "franko i de jure" umjesto i "de facto i de iure". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.