Ilija Vučević pretučen je u noći sa petka na subotu, sat nakon ponoći, usred picerije Trg u Beogradu, kako tvrdi, samo zato što su dvojica muškaraca mislila da je homoseksualac "jer je nosio ljubičastu torbu za psa".

Kako Blic nezvanično saznaje, Iliju su napala dvije nepoznate osobe, koje su mu zadala više udaraca i pobjegle u nepoznatom pravcu. Iz ovog napada Vučević je izašao sa brojnim modricama i ogrebotinama u predjelu glave, jednim šavom, kao i tri izbijena zuba.

- Čekali smo u redu u piceriji kada sam prišao da uzmem picu, jedan od njih je počeo da provocira da sam gej zato što nosim ljubičastu torbu, to je inače torba za psa. Nastavio je da dobacuje na šta sam mu ja odgovorio da šuti. Onda su počeli da me guraju, neki ljudi su pokušali da spriječe, ali su me udarili desetak puta. Tek kada je supruga koja me je čekala napolju ušla unutra i počela da pokazuje prsten i viče kako nisam homoseksualac i da mi je ona žena prestali su i pobjegli - kazao je Vučević za Danas.

Nakon toga je stigla policija i hitna pomoć, a Vučeviću su u Urgentnom centru konstatovane teške tjelesne povrede.

- U policiji smo bili do pola šest jutros, podnio sam prijavu protiv NN lica, a tek nakon što se tužilac uputi u slučaj znat ću kako će ovaj napad biti okarakterisan - napomenuo je Vučević.

Kako je Blicu nezvanično potvrđeno, ovaj incident policiji je prijavljen oko tri sata ujutro i policija intenzivno radi na pronalasku napadača.