open-navfaktor-logo
search
Nakon zločina
Mještani Ahatovića kod Sarajeva u šoku: "Čovjek je ubijen na kućnom pragu, ni kriv ni dužan"
Mještani Ahatovića šokirani su zločinom koji se sinoć, pola sata prije ponoći dogodio u njihovom naselju.
13.08.2020. u 12:24
get url
text

Pred vratima sopstvene kuće ubijen je 45-godišnji Midhat Čardaković, dok je povrijeđena njegova supruga Enisa (36), a sve, kako kažu, zbog međusobnog sukoba njihovih komšija koji žive par stotina metara dalje, sa kojim, kako tvrde, Midhat i njegova supruga, nisu imali ništa.

Policija je nakon zločina pronašla i uhapsila Senada Šabića (51), njegovog sina Aldina (20) i njegovog prijatelja Hameda Šutrovića (21), nezvanično je potvrđeno Faktoru.

Oni su trenutno na krim-obradi u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

Niko od prvih komšija ubijenog Midhata uhapšene ne poznaje. Nedavno su se, kažu, doselili u njihovu mahalu iz Boljakovog Potoka, nakon što im je u požaru izgorjela baraka u kojoj su živjeli. Mještani kažu da ih je "tu dovela Općina, koja im je dala plac i napravila kuću".

- Zadnjih mjesec-dva, tu se to skupljalo, ne znamo ni ko ni šta. Muzika u svako doba dana i noći, cika, vriska, alkohol, vjerovatno i droga. Mi ih ne poznajemo, a tvrdim da ni Midhat sigurno s njima nije imao ništa, niti ih je poznavao - kaže nam jedan od komšija kojeg smo zatekli u blizini mjesta zločina.

Prvi komšija Čardakovića, Nijaz, kojem se maltene pod prozorom sve desilo, kaže da je kasno sinoć došao s puta i već je bio zaspao kad se sve odigravalo.

- Došao mi je sin i kaže: "Babo, hajde ustani nešto se desilo, došla je policija i Hitna". To je već bilo sve gotovo - kaže Nijaz.

Dodaje da njegov ubijeni komšija "nikakav sukob s njima nije imao i da je tako mogao nastradati bilo ko".

VEZANI TEKST - Prvi detalji ubistva u Sarajevu: Muž ubijen, žena povrijeđena, uhapšen komšija, njegov sin i prijatelj

- To je došlo do nekakvog njihovog međusobnog sukoba. Navodno je taj jedan pošao uz ulicu, oni da ga traže. Čovjek je tu bio, valjda ih upozorio. On ih nije poznavao, samo izašao, pitao: "Šta želite pred mojom avlijom?" - kažu nam komšije.

Zbog svega će, kako kažu, uputiti dopis sa peticijom prema Općini Novi Grad i tražiti da "onaj ko ih je doveo u njihovu mahalu, da ih odatle i iseli".

- Većina nas ovdje je porijeklom iz Istočne Bosne. Mi smo ovdje svi uglavnom kuće pravili prije 20-ak godina, maltene sve zajedno, niko ni sa kim nikad nije imao bilo kakvih problema, niti je kada ovdje policija došla. Otkako su se ovi doselili, 200 ljudi je u problemu zbog njih - ogorčeni su mještani.

Midhatova supruga Enisa, kako su nam ispričale komšije, povrede je zadobila po leđima, kada je pala po povrijeđenom mužu, pokušavajući da ga zaštiti. Ona je zbrinuta na Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a i van je životne opasnosti.

Par ima dvojicu maloljetnih sinova.

Ubica je, navodno, nakon zločina, sakrio dva noža, koji su korišeni u sukobu, a policija ih je pronašla i izuzela.

Pred kućom Čardakovića jutros su još bili svježi tragovi oprane krvi. Uviđaj je zavšen kasno sinoć pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca.

Trojica uhapšenih bi tokom dana trebali biti predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo, kada će biti i zvanično poznato za šta se koji od njih tereti.

Ubistvo, Ahatovići, Ranovačka ulica, 13.08.2020.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.