open-navfaktor-logo
search
Policija istražuje
Mještani tvrde da je ranjeni Bišćanin zatekao migrante u provali, oni ga optužuju za seksualno uznemiravanje
Policija Unsko-sanskog kantona još utvrđuje okolnosti pod kojima je teško povrijeđen 34-godišnji građanin Bihaća, zbog čega su privedene tri osobe porijeklom iz Maroka.
04.01.2021. u 14:42
get url
text

Kako je kazao portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić, privedena su dvojica muškaraca i jedna žena, te se pokušava utvrditi njihovo učešće i eventualna odgovornost za ovo djelo.

Incident je policiji prijavljen oko 22 sata, a dolaskom na mjesto događaja povrijeđeni muškarac zatečen je sa ubodnom ranom stomaka.

VEZANI TEKST - Napad u gradu: Migrant izbo Bišćanina, operisan u Kantonalnoj bolnici

On je odmah prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je zbrinut i zadržan na liječenju.

Pozadina ovog incidenta još nije najjasnija i istražitelji trenutno rade na rasvjetljavanju svih okolnsti koje su prethodile krvavom napadu.

Prema izjavama mještana, migranti su se nedavno doselili u jednu praznu kuću u njihovoj ulici, a sinoć su navodno upali na sprat kuće u vlasništvu njihove komšinice.

Oštećeni ih je, navodno, pokušao otjerati, nakon čega su ga izboli nožem.

S druge strane, pojavile su se određene spekulacije prema kojima su, navodno, migranti prilikom saslušanja u policiji kazali da je povrijeđeni Bišćanin seksualno uznemiravao njihovu prijateljicu zbog čega je izbio fizički sukob.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona zvanično ove informacije nisu ni potvrdili niti demantovali.

- Još nije moguće obaviti ni razgovor sa oštećenim u bolnici, tako da se sve to još utvrđuje - kazao je Šiljdedić.

Nezvanično nam je potvrđeno da je u ovom incidentu teško povrijeđen Hazim Majetić, koji je i sam poznat policiji po vršenju krivičnih djela.

On je prije 10 godina privođen zajedno sa njegovom majkom zbog sumnje da su sjekirom ubili, a potom iskasapili i bacili u Unu njihovu komšinicu Fetiju Čaušević.

Zbog tog zločina njegova majka je osuđena, dok je Majetić oslobođen jer, kao srodnik, nije mogao odgovarati za prikrivanje zločina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.