Punih 19 godina osiguravaju dugoročni pristup uslugama mikrofinansiranja, a s ciljem poboljšanja životnog standarda građana na teritoriji Federacije BiH. Lider je danas zrela i stabilna mikrokreditna fondacija sa 7.100 aktivnih klijenata i portfoliom u iznosu većem od 23 miliona KM. Pružaju kontinuiranu podršku mikro poduzetnicima, poljoprivrednicima i stanovništvu sa niskim prihodima.

Pored pomoći finansijske prirode, MKF Lider uveliko pomaže svojim klijentima brojnim nefinansijskim uslugama pa je tako, između ostalih aktivnosti, pokrenut i projekat Pravi Lider čiji je cilj pružiti podršku u razvoju malim privrednicima kroz edukaciju, mentorstvo, uvezivanje i besplatnu promociju kako bi održali svoje biznise i prebrodili krizne periode.

- Naši rezultati govore u naše ime. Od 2002. godine smo isplatili 70.000 kredita u iznosu od 217 miliona KM, podržali smo male biznise i poljoprivredu kroz 26.625 kredita u vrijednosti od 109 miliona KM i doprinijeli poboljšanju uslova stanovanja građana kroz realizaciju 18.645 kredita, u iznosu od 71 milion KM - ističu iz Lidera.

- Osim našeg redovnog djelovanja, spremno smo podržali naše klijente tokom pandemije koja je ostavila negativan utjecaj na sve sfere života. Uradili smo preko 2000 privremenih mjera za oporavak od negativnih ekonomskih posljedica u iznosu od 8,9 miliona KM, od čega je 7 miliona moratorija. Kroz naše nefinansijske usluge nastojimo dodatno podržati rad malih biznisa i poljoprivrednika koji su okosnica razvoja lokalnih zajednica u kojima djelujemo - rekao je Džavid Sejfović, direktor MKF Lider.

Bilo da započinjete ili unapređujete svoj biznis ili poljoprivredu, investirate ili renovirate životni prostor, MKF Lider vam nudi rješenja prilagođena vašim potrebama i mogućnostima! Ljubazno i profesionalno osoblje vas čeka u 22 ureda širom Federacije Bosne i Hercegovine.