Obnovljena i ploča

Mladi iz Brčkog uklonili rastinje gdje je bila masovna grobnica ubijenih Bošnjaka i Hrvata

Objavljeno: 01.12.2019. u 22:03

U novembru 2006. otkrivena je najveća sekundarna masovna grobnica u Goricama kod Brčkog u kojoj su pronađeni posmrtni ostaci 277 osoba Bošnjaka i Hrvata

FOTO: Info Brčko

Mladi iz Brčkog danas su u mjestu Gorice ukonili rastinje gdje je bila najveća sekundarna masovna grobnica u Brčkom u kojoj su devedesetih godina ubijeni Bošnjaci i Hrvati.

Podršku u čišćenju ovog značajnog mjesta dao je i predstojnik Odjela za javnu sigurnost Vlade Distrikta Brčko Edin Zaimović koji je sa svojim zaposlenicima osigurao mape za sigurno kretanje zbog mina koje se nalaze još uvijek u blizini masovne grobnice.

Također, obnovljena je i ploča na kojoj stoji natpis o broju ekshumiranih posmrtnih ostataka kao i datumu otkrivanja ove sekundarne grobnice.

U novembru 2006. otkrivena je najveća sekundarna masovna grobnica u Goricama kod Brčkog u kojoj su pronađeni posmrtni ostaci 277 osoba Bošnjaka i Hrvata.

Foto: Info Brčko

Izvor:   Info Brčko

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije