open-navfaktor-logo
search
Pred Skupštinu
Mobilizacija Manijaka: Privatizacija Želje ne dolazi u obzir, ne trebaju nam sumnjivi biznismeni!
Nekoliko dana prije Skupštine ostavku je podnio predsjednik Nihad Selimović
09.06.2019. u 12:03
get url
text

FK Željezničar prolazi kroz turbulentan period. Ekipa je na terenu izborila plasman u Evropu, ali su Plavi ostali bez licence.

Sigurno je da će to biti udarac za tim sa Grbavice, a za 15. juni zakazana je Skupština kluba. Nekoliko dana prije Skupštine ostavku je podnio Nihad Selimović, predjsjednik kluba, obrazloživši da je to moralni čin zbog toga što klub nije dobio licencu. 

Nakon svega oglasili su se i Manijaci, najvjerniji navijači najtrofejnijeg bh. kluba.

- Pred nama je veoma težak ispit... U klubu je turbulentno stanje, a mi moramo hladne glave dići svoj glas za dobrobit kluba.

Situacija je samim tim teža što je armija navijača Fudbalskog kluba Željezničar podjeljena na više struja, što automatski slabi naš navijački korpus, a samim time i utjecaj na pozitivne promjene unutar kluba.

Grupa je za veoma kratak period uspjela ujediniti i pridobiti povjerenje skoro svih Manijaka koji su ikada kročili na Jug.

Mi ne želimo stati na tome, mi želimo također i sve navijače Želje staviti pod jedan krov! Svim navijačima Želje je, nadamo se, u interesu prosperitet našeg kluba na svim poljima, od sportskog do infrastrukturnog.

Grupa se u minulom periodu informisala, raspitivala, savjetovala na više strana radi dobijanja što šire slike o trenutnoj situaciji u i oko kluba, radi što boljeg planiranja budućih poteza i radi svođenja grešaka na minimum.

Manijaci, kao grupa, koja čini stub kluba, želi biti to vezivno tkivo između svih Željinih navijača, kao neko kome se može vjerovati, jer sve što rade oko tribine i kluba rade iz ljubavi, bez ikakvog interesa!

Ovo su trenuci kada navijači trebaju biti taj potreban korektivni faktor.

U subotu 15. juna navijači će pozvati na odgovornost sve uposlene oko neizvršavanja svojih obaveza na funkcijama koje obnašaju (što će vjerovatno rezultirati i nečijim ostavkama) i da stanu iza svojih riječi koje obećaju u doglednom periodu, zatim će se prezentovati nekoliko zahtjeva koje mora ispunjavati svaka uprava koja sjedne na kormilo kluba (uključujući i sportski i administrativni i infrastrukturni segment), nebitno jel to ova sadašnja ili neka druga. O privatizaciji ne treba trošiti riječi. To će jasno biti podcrtano da od toga nema ništa, kao ni od ulaska "nekakvih" Selimovića u klub i sličnih sumnjivih biznismena.

Mi želimo biti taj pozitivni impuls, koji će nakon dugo vremena ujediniti sve navijače.  Za dobrobit i tribine i kluba se neke lične nesuglasice i stvari moraju progutati, odnosno preći preko njih. Sada moramo biti trezveni, hladne glave, prestati sa prepucavanjem i podjelama, već sve rasprave usmjeriti ka rješavanju nastalih problema.

Mi to hoćemo, a mi to i možemo, zato ne trebamo u prazno da se trošimo, već da što više iskoristimo potencijal koji posjedujemo.

Mjesto i termin okupljanja navijača u subotu, kao i termin Skupštine, će biti naknadno objavljeni.

Da bi se naš glas što bolje čuo, imamo što jaču poruku, moramo doći u što većem broju i pokazati koliko nam je stalo do kluba! Mi trebamo biti primjer jedne kompaktne zajednice, baš u ovim trenucima!

Treba dodati još jednu bitnu stvar, odnosno uputiti poziv... Sve podružnice navijača Željezničara trebaju se maskimalno potruditi da tu subotu također dođu u što je moguće većem broju u Sarajevo (organizovati se ranije kada su obaveze u pitanju). Ovo je i vaš klub!

Bitno je da smo tog dana svi zajedno na istom mjestu, navijači sa svih tribina stadiona Grbavica, navijači iz svih krajeva glavnoga grada, navijači iz svih gradova naše lijepe Bosne u kojima se navija za Željezničar, te navijači iz dijaspore koji se zateknu u tom periodu u Bosni. Dakle, svi trebamo uskladiti svoje obaveze (kolko je to izvodljivo) na taj dan ili ih prolongirati, kako bi mogli doći.

Jači od ratova, režima i partija! Nikom' te ne damo - poručili su Manijaci u saopćenju objavljenom na svom Facebook profilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.