open-navfaktor-logo
search
Zimski grad
Mostarce u Novu godinu uvodi Hladno pivo, a 1. januara svira Crvena jabuka
Oni koji se odluče provesti Novu godinu u Mostaru na otvorenom, u najluđoj noći zabavljat će ih Twist, Gustafi i Hladno pivo. Doček Nove godine i Zimski grad koštat će 300.000 KM
12.11.2019. u 14:29
get url
text
Press novogodišnji Mostar

Zimski grad u Mostaru koji će se oformiti uoči božićnih i novogodišnjih praznika bit će prema najavama mnogo veći i bolji nego prošle godine.

Tako će Zimski grad tokom više od 25 dana ponuditi različite zanimljive sadržaje za Mostarce i goste, za sve generacije. Zimski grad bit će smješten pored popularne Šetnice, i na Korzu, pa sve do Trga Musala. Oni koji se odluče provesti Novu godinu u Mostaru na otvorenom, u najluđoj noći zabavljat će ih Twist, Gustafi i Hladno pivo. Doček Nove godine i Zimski grad koštat će 300.000 KM.

- Imat ćemo ove godine šetalište u jednom novom, dosad neviđenom ruhu. Imat ćemo "Magic off Winterville" koji će biti stacioniran u parku. Bit će klizalište i kuća koja će biti centar zanimljivih sadržaja. Dječji program će biti posebno zanimljiv. Animatori, mađioničari, predstave, radionice sa djecom će biti sastavni dio programa. To će biti jedna bajka za djecu, ali i odrasle s više zabavnih sadržaja - rekla je Sanela Ćorić-Mešić iz Službe za kulturu Odjela društvenih djelatnosti.

Danas će biti objavljen poziv za programe, dok je jedan dio programa, koji je rađen sa Muzičkim centrom Pavarotti i Mostar Rock School, već usaglašen. Što se samog "otvorenog" dočeka Nove godine tiče, taj događaj će kao i prošle godine biti organiziran na prostoru uz Gimnaziju na Španskom  trgu.

- Dosadašnja iskustva su jako dobra, pa ćemo tako i nastaviti. Imat ćemo dječiju Novu godinu u 12 sati, s programom isključivo namijenjenim djeci. Večernji program počinjemo sa mostarskom grupom Twist. Neka je dobra praksa otvoriti sa domaćim. S popularnim hitovima bit će sigurno dobar uvod u glavni dio programa, kada dolazi istarski bend Gustafi. Sigurno će napraviti odličan uvod za sami doček, kada će vrlo energično Mostarce u Novu godinu uvesti bend Hladno pivo - otkriva Mili Tiro.

Ove godine zabave neće manjkati ni prvi dan januara.

- Nastupit će mostarski bend Mostar Big Bend, novi sastav koji je nastao od iskusnih muzičara, a predvodi ga Damir Bunoza. Radit će kolaž najpoznatijih pjesama s ovih područja - istaknuo je Tiro, a kao šlag na tortu, dodaje, Mostarce očekuje odlična zabava uz Crvenu jabuku. 

Tiro je kazao da se očekuje isti broj ljudi i drugi dan proslave zbog popularnosti koju uživa Crvena jabuka, ističući kako su programom obuhvatili sve uzraste, te da su kao i uvijek naglasak stavili na produkciju, zvuk, svjetlo i pozornicu.  

- Drago mi je da se Rock School od početak 2017. aktivno uključuje u sve događaje zabavnog tipa koje ovaj grad organizira, to nam je velika čast. Na svim lokacijama Zimskog grada održavat će se mali koncerti, gdje ćemo moći da čujemo i pogledamo kantautore, a isto tako mlade muzičare koji rade poznate izvedbe u svojim aranžmanima. Usaglasili smo se da od Šetnice napravimo veselu ulicu u kojoj će svirati muzika 24 sata, da bi se dobio potpuni utisak - kazao je Orhan Maslo, direktor Mostar Rock School.

Ovom prilikom pozvani su mladi muzičari i ulični zabavljači, mađioničari, animatori da se prijave i ponude programe koje će moći izvesti u sklopu programa.

Grad je ove godine nabavio 13 novih kućica za obavljanje ugostiteljskih i drugih djelatnosti u Zimskom gradu. Bit će objavljen javni poziv zanatlijama, trgovcima, umjetnicima i ugostiteljima za zakup kućica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.