Ponedjeljak, 01.03.2021.

Održana Skupština

Mostarska SDA pozvala na zajednički nastup probosanskih stranaka na lokalnim izborima

Redovna sjednica Skupštine Ogranka gradskog područja SDA Stari grad Mostar održana je sinoć.

Skupština je pozvala sve probosanske političke opcije na jedinstven nastup na lokalnim izborima u Gradu Mostaru, konstatujući da se samo jedinstvenim nastupom mogu otkloniti sve mogućnosti preglasavanja Bošnjaka, te omogućiti ravnomjeran rast i razvoj svih dijelova Grada Mostara.

- Pojedinačni cilj SDA Stari grad Mostar jeste povećan broj izlaznosti građana u Gradskom području Stari grad Mostar, što će u konačnosti povećati izborni kapacitet SDA, te izborni kapacitet svih probosanskih političkih snaga u Gradskom vijeću Grada Mostara - saopćeno je iz SDA Stari grad Mostar.

Također, Skupština je izrazila punu i nedvosmislenu podršku turističkim radnicima i poslodavcima u Gradu Mostaru, te je pozvala sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini da hitno reaguju i donesu adekvatne mjere i propise za pomoć i spas turističke sezone, kako u Gradu Mostaru, tako i u Bosni i Hercegovini.

Prije održavanja sjednice, delegatima su se obratili predsjednik Glavnog odbora SDA Šerif Špago i predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar Salem Marić koji su elaborirali trenutnu političku situaciju u Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Jednoglasnom odlukom, Skupština je usvojila Izvještaj o radu Izvršnog odbora SDA Stari grad Mostar za polugodišnji period decembar 2019. – juni 2020. godine, koji je prezentovao predsjednik SDA Stari grad Mostar Adil Šuta.

Izvještaj o radu sačinjavao je sve najbitnije činjenice koje su rješavane u prethodnom periodu, od kojih u najznačajnije spadaju redovni sastanci Izvršnog odbora, te upis 130 novih članova SDA na Gradskom području Stari grad tokom navedenog polugodišnjeg perioda.

Konstatovano je da je SDA Stari grad Mostar koja danas broji 1.100 članova u Gradskom području Stari grad Mostar, nosilac aktivnosti SDA u Gradu Mostaru.

- Fokus rada u sljedećem polugodišnjem periodu stavljen je na mjesne odbore, koji u mnogim segmentima stoje na raspolaganju građanima Grada Mostara, te zajedno sa građanima planiraju razvoj infrastrukturnih projekata u mjesnim zajednicama - navodi se u saopćenju.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh