open-navfaktor-logo
search
Poruka zajedništva
Mostarski mališani obilježili Dane kruha i plodova zemlje
Mostarski mališani obilježili su u utorak Dane kruha za koje su pripravili razne pekarske proizvode i predstavili ih građanima na mostarskoj šetnici.
19.10.2021. u 19:55
get url
text
Dani kruha

Dani kruha središnja su aktivnost Dana zahvalnosti za plodove zemlje koju Ustanova Dječji vrtići Mostar tradicionalno obilježava kroz cijeli oktobar.

{$galerijaFotografija}

- Cilj je poučiti djecu da trebaju biti zahvalni za sve ono što nam zemlja daje i mogućnosti koje nam pruža. Istovremeno, biti zahvalni što imamo kruha i svega drugog za jelo te odgojiti djecu da budu svjesni da ne moraju i nisu svi ljudi sretni poput njih - izjavila je Feni direktorica Ustanove Dječji vrtići Mostar Danijela Kegelj.

Dani kruha, dodala je Kegelj, šalju i poruku zajedništva, jer se zajedno s porodicama sve priprema i organizira, a djecu se uči da su to vrijednosti koje su imale njihove bake, majke, i u budućnosti, njihova djeca.

Uz pekarske proizvode na štandovima su izložene razne slastice, voće, povrće, rukotvorine, a sve je prodajnog karaktera.

- Od tog novca će se kupiti knjige i slikovnice, jer nam je jako stalo djecu od malena navikavati čitanju, odnosno odgajati ih toj vrsti kulture i tim navikama jer primijetimo da je malo manjkavosti po tom pitanju – dodala je Kegelj.

Na Danima kruha svoje proizvode izložili su i mališani Dječjeg vrtića Radobolja.

Odgajateljica Anita Bošković istaknula je važnost Dana hljeba, kazavši kako joj je, prije svega, drago što se stvari vraćaju u "staro normalno".

- Nakon dvije godine napokon možemo pokazati djela naših roditelja i djece. Ove godine smo pripremili za svakoga ponešto, od slatkih i slanih peciva i kolača do zimnice i likera – kazala je Bošković.

 

Dani kruha, Mostar 19.10.2021.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.