open-navfaktor-logo
search
Prioritet
Može li Laporta uvjeriti Messija da ostane: Planira mu srezati plaću za 30 posto
Prioritet novoizabranog predsjednika Barcelone Joana Laporte je uvjeriti Lionela Messija da ostane u klubu.
18.03.2021. u 11:25
get url
text

Laporta je već počeo tražiti formule koje bi zadržale Argentinca na Nou Campu. Kako piše El Confidencial, Messiju će biti ponuđen doživotni ugovor u zamjenu za smanjenje plaće.

Barca je u teškoj ekonomskoj situaciji i Argentinac bi prema novom ugovoru zarađivao 30 posto manje nego što je to slučaj sada. Ukoliko pristane, Messi bi poslužio za primjer i ostatku tima, koji zbog finansijske situacije mora stegnuti kaiš.

Messi će, ako ostane dio projekta, biti ambasador kluba, poput Erica Abidala, ili Pau Gasola, koji se nedavno pridružio košarkaškom timu Barce. Također, bit će mu ponuđeno i mjesto trenera u omladinskim kategorijama kada odluči okačiti kopačke o klin.

Argentinac ima dobre odnose s novim predsjednikom, čak je prvi put od dolaska u klub izašao na izbore, a Laporti je čestitao na pobjedi. Ključna bi mogla biti sportska politika. Barca će morati da proda pojedine igrače kako bi rasteretila budžet, a na stolu su već imena nekih fudbalera koji bi mogli pojačati klub poput Aguera i Haalanda. Jasno je da će Messija biti lakše zadržati ukoliko se na Nou Campu sklopi tim konkurentan da napadne pehar Lige prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.