open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Može li Sarajevo protiv Rudara popraviti blijedo izdanje iz osmine finala Kupa BiH?
U prvom meču 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, jedinom koji se igra danas, fudbaleri Sarajeva na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostit će prijedorski Rudar.
Merima Čustović
30.10.2021. u 08:31
get url
text

Za razliku od svog današnjeg protivnika, Bordo sastav je u srijedu igrao utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, gdje je uz mnogo muke na domaćem terenu savladao Ljubić iz Prnjavora s 1:0.

Na Koševu danas sasvim sigurno žele prikazati bolju igru od one iz posljednjeg susreta, kojom šef stručnog štaba Goran Sablić uopće nije bio zadovoljan.

Njegovi izabranici, žele li obradovati navijače, koji danas obilježavalju 75. rođendan kluba, morat će pokazati mnogo više nego li prije nekoliko dana u duelu protiv člana Prve lige RS.

Šef stručnog štaba Rudar Prijedora, Marko Tešić, pred gostovanje kod Sarajeva kazao je kako respektuje domaći tim ali vjeruje svojim izabranicima.

- Igramo protiv jednog od najvećih i najboljih klubova u Bosni i Hercegovini i regionu. Čitavu ovu polusezonu pate se, nemaju kontinuitet dobrih rezultata. To ne umanjuje njihove kvalitete kako cijele ekipe tako i individualno. Pripremali smo se ovih sedam dana za njih. Idemo da se nadigravamo i da pokušamo ostvariti povoljan rezultat - kazao je Tešić pred gostovanje na najvećem bh. stadionu.

U duelu protiv Sarajeva Rudar će biti znatno oslabljen s obzirom na to da Tešić neće moći računati na Nikolu Mandića i Ajdina Redžića, a današnji meč konkurisat će 18 fudbalera.

Jedan od njih je i Rijad Sadiku, koji je ponikao u redovima Bordo kluba.

- Gostujemo kod jedne vrhunske ekipe, možda i najbolje u državi. Oni ove sezone nemaju kontinuitet. Kod kuće imaju po tri pobjede, tri poraza i remi. Rezultatski u ovom meču je sve moguće. Vjerujem u našu ekipu i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat – rekao je Sadiku.

Utakmica na Koševu igra se s početkom u 17 sati, uz direktan prijenos na platformi MojaTV.

Pravdu na ovom meču dijelit će Mateo Musa iz Čitluka.

Premijer liga BiH, 15. kolo:
Subota, 30. oktobar:
Sarajevo - Rudar (17 sati, MojaTV) / Mateo Musa (Čitluk)

Nedjelja, 31. oktobar:
Tuzla City - Leotar (13 sati) / Dragan Petrović (Banja Luka)
Velež - Radnik (15, MojaTV) / Luka Bilbija (Prijedor)
Borac - Posušje (17, Arena Sport) / Mirza Kazlagić (Cazin)
Široki Brijeg - Sloboda (19, Arena Sport) / Benjamin Deljković (Sarajevo)

Ponedjeljak, 1. novembar:
Željezničar - Zrinjski (18, Arena Sport) / Ermin Sivac (Zenica)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.