open-navfaktor-logo
search
Trenersko pitanje
Mundo Deportivo otkrio plan Joana Laporte, ko je budućnost Barcelone?
Sastanak predsjednika Barcelone Joana Laporte i trenera katalonskog tima Ronalda Koemana, koji je održan u srijedu, praćen je s mnogo interesovanja u Španiji.
27.05.2021. u 10:04
get url
text

Nakon sastanka kojem je prisustvovao i agent nizozemskog stručnjaka Rob Jansen, on je rekao kako je na sastanku vladala pozitivna atmosfera, te da klub sa Nou Campa ima veliko poštovanje prema njegovom klijentu, te da je zakazan novi sastanak.

VEZANI TEKST - Epilog sastanka Laporta - Koeman: Agent Nizozemca tvrdi jedno, španski mediji drugo

Ipak, nešto kasnije pojavile su se informacije da je Laporta zamolio da petnaestak dana sačeka odluku o svojoj sudbini jer Barcelona već pregovara sa nekoliko trenera, što se kosi s onim što je kazao Jansen.

Da informacija koju je jučer plasirao Catalunya Radio, potvrđuje i današnje izdanje El Mundo Deportivo.

Kako tvrdi ovaj list, prvi čovjek Blaugrane ima jasan plan kada je riječ o budućnosti kluba, a on se ogleda u povratku Pepa Guardiole u slavni španski klub.

Mundo Deportivo navodi kako je sadašnji menadžer Manchester Cityja glavna figura Barcelone u zamislima njenog predsjednika, te će navodno učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi Guardiolu vratio u matični klub.

Ipak, Laportin plan se odnosi na 2022. godinu, što bi vrlo lako moglo značiti da bi Koeman do tada mogao ostati na klupi Barcelone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.