open-navfaktor-logo
search
Meč za titulu
Musemić i Velkoski složni: Želimo navijačima podariti još jedno veliko slavlje
Vjerujem da imamo snage i kvaliteta da se sutra zajedno s našim navijačima radujemo, pogotovo kada smo vidjeli radost navijača nakon osvajanja Kupa BiH, rekao je Musemić
17.05.2019. u 11:14
get url
text

Fudbaleri Sarajeva u meču 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Zvijezde 09 imaju priliku osvojiti šampionsku titulu i tako prvi put u historiji kluba u Titovu 38b donijeti duplu krunu.

- Ovakva prilika se rijetko kad pruža i ja se nadam da je nećemo ispustiti. Ja vjerujem da imamo snage i kvaliteta da se sutra zajedno s našim navijačima radujemo, pogotovo kada smo vidjeli radost navijača nakon osvajanja Kupa BiH - rekao je Husref Musemić, te naglasio kako se igrački kadar smanjuje.

- Pritiska nema, možda je veći pritisak pred revanš u Širokom. Naravno, ovo ne smijemo i ne možemo propustiti, naravno ne umanjujući kvalitet Zvijezde 09 - dodao je starateg Bordo tima.

Iskusni stručnjak osvrnuo se i na jednu zanimljivu situaciju sa revanš-susreta Kupa BiH na Pecari.

- Moram priznati da sam se naježio kad sam vidio Krstu sa suzama u očima, tada mi je bilo jasno koliko mu sve ovo znači - poručio je Musemić.

{$galerijaFotografija}

O tome da li će imati motiva za rad u narednoj sezoni trener Sarajeva je rekao:

- Stvarno sam umoran, želim da se odmorim prije svega. O tome još ne razmišljam, bit će vremena za sve.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski svjestan je važnosti sutrašnje utakmice.

- Sutra nas očekuje druga-meč lopta i svi su svjesni šta utakmica donosi. Nadam se da će biti što više navijača koji će nas podržati, a nadam se da ćemo im prirediti još jedno veliko slavlje - naglasio je kapiten Sarajeva Krste Velkoski, te dodao:

- Atmosfera se nikada nije ni pokvarila. Sve je u našim rukama, a bodovna prednost nam je dala za pravo da nekad odigramo i nešto slabije.

Makedoncu će titula biti četvrti trofej sa Sarajevom.

- Nekako smo ja i "šef" predodređeni za titule - rekao je Velkoski na kraju.

Baš kao i svi ostali susreti 32. kola i meč Sarajevo - Zvijezda počinje u 17 sati uz direktan prijenos na MojaTV, a pravdu na ovom duelu dijelit će Ermin Sivac iz Zenice.

2019_0517_10131100.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.