Bit će ovo prvi angažman za Musemića još otkako je dobio u decembru 2019. godine prekinuo saradnju sa Sarajevom.

Tuzla City bit će sedmi klub u karijeri poznatog trenera, koji je osim Sarajeva trenirao Đerzelez Zenicu, Čelik, Olimpik, Slobodu i Mladost Doboj Kakanj.

- Kada trener dođe u novu sredinu, bez obzira na to kako se zvao, želi nešto da napravi, da poboljša... I ja imam tu namjeru. Niko ne može garantovati da će se nešto spektakularno napraviti, ali to je takav posao. Došao sam ovdje da radim i da nešto napravim, a vrijeme će pokazati koliko ću uspjeti - kazao je Musemić.

Igračka i trenerska legenda Sarajeva dobro se poznaje s prvim čovjekom Tuzla Cityja Azmirom Husićem, s kojim je sarađivao i tokom angažmana u Slobodi.

- S Azmirom Husićem se poznajem od ranije, imali smo uspješnu saradnju u Slobodi i želimo je ovdje nastaviti - naglasio je Musemić, te dodao:

- Sa mnom će raditi Dženis Ćosić, Moranjkić, Ahmetović i trener golmana Hasagić.

Musemić kaže kako neće donositi neke ishitrene odluke o ekipi, iako su neki igrači već napustiti tim.

- Normalno je da u pauzi prvenstva dođe do promjene igrača. U ovom trenutku nećemo da žurimo da ne napravimo neke greške, ali pokušat ćemo dovesti igrače na one pozicije koje su nam deficitarne - poručio je iskusni stručnjak, kazavši da je gledao mnogo utakmica na televiziji u proteklom periodu s obzirom na to da je bio slobodan i da dosta dobo poznaje ekipu.

O dogovorenoj saradnji s Tuzla Cityjem Musemić je na kraju rekao:

- Nadam se da će saradnja trajati najmanje dvije i po godine, koliko smo i dogovorili.