open-navfaktor-logo
search
Fatalna tuča u Sarajevu
Muškarac ubijen, žena povrijeđena, tri osobe uhapšene
Muškarac srednjih godina je ubijen, dok je žena zadobila povrede nakon tuče koja se sinoć dogodila u sarajevskom naselju Ahatovići.
13.08.2020. u 08:39
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo oko 23.30 sati obaviješten je da je došlo do narušavanja javnog reda i mira svađom više osoba u ulici Ranovačka, područje općine Novi Grad Sarajevo.

VEZANI TEKST - Prvi detalji ubistva u Sarajevu: Muž ubijen, žena povrijeđena, uhapšen komšija, njegov sin i prijatelj

- Usljed upotrebe noža tjelesne povrede zadobilo jedno muško lice koje je preminulo na mjestu događaja, dok je jedno žensko lice zadobilo lahke tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći od Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, prevezeno i hospitalizovano na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS - saopćeno je iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela ubistvo i pokušaj ubistva, policija je identifikovala, pronašla i uhapsila tri osobe koje se dovode u vezi sa ovim krivičnim djelima.

- Uhapšeni su smješteni u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad njima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada.
O svemu je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je izašla na mjesto događaja i rukovodila uviđajem - naveli su iz MUP-a KS.

Više informacija o ovom događaju biće poznato tokom dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.