open-navfaktor-logo
search
Napadač Rudara
Mustafa Mušija: Samo Olimpik, Zvijezda i mi možemo pomrsiti račune Veležu
Protiv Viteza idemo na pobjedu, koja bi nam donijela mirnoću, ali i samopouzdanje u finišu prvog dijela sezone, kazao je Mušija
19.10.2018. u 20:00
get url
text

Fudbaleri kakanjskog Rudara sutra će gostovati kod Viteza u 11. kolu Prve lige Federacije BiH.

Kakanjci će kod doskorašnjeg premijerligaša pokušati ostvariti pobjedu i potvrditi trijumf iz prošlog vikenda kada su na domaćem terenu savladali Orašje.

Gosti će u ovom meču biti jači za napadača Mustafu Mušiju, koji se oporavio od povrede i konkurisat će za tim.

- Imao sam problema sa povredom, ali sada je sve u redu i bit ću u konkurenciji za meč protiv Viteza – kazao je Mušija, dodavši:

- Protiv Viteza idemo na pobjedu, koja bi nam donijela mirnoću, ali i samopouzdanje u finišu prvog dijela sezone. Iskreno, u klubu nismo zadovoljni bodovnim saldom u dosadašnjem dijelu sezone i ovo će biti prilika za popravni. Izgubili smo neke utakmice, koje nismo trebali izgubiti i sigurno je da smo trebali imati bar četiri, pet bodova više na kontu. Vodeći Velež nam bježi osam bodova, ali to nije nedostižan zaostatak. Ujedno, mislim da samo mi, uz Zvijezdu i Olimpik, možemo zaustaviti Rođene. Naredne sezone slavimo sto godina postojanja i pokušat ćemo navijačima za veliki rođendan pokloniti plasman u Premijer ligu BiH. Ove sezone želimo napraviti kostur tima, koji će naredne sezone izboriti plasman u elitu - ističe Mušija, koji je u dosadašnjih šest nastupa postigao dva gola i upisao jednu asistenciju:

- Mogu biti djelimično zadovoljan svojom formom. Imao sam problema i sa povredom zbog čega sam propustio tri posljednje utakmice, ali sada sam ponovo spreman.

Mušija je fudbal počeo igrati zbog daidže Arnesa Handžića, a karijeru je počeo upravo u Rudaru.

- Sa osam godina počeo sam u Rudaru, a potom sam deset godina nastupao za Mladost iz Doboj kod Kaknja. Kratko sam bio i u Čeliku, a sada sam se vratio u Rudar. Mogu igrati u vrhu napada, ali i na poziciji krila - istakao je Mušija, napravivši paralelu između Premijer lige BiH i Prve lige BiH:

- Tereni i organizacija su bolji u Premijer ligi BiH, ali mislim da nema velike razlike u kvalitetu. Moje je mišljenje, koje dijele i iskusniji fudbaleri koji su igrali i PLBiH i Prvu ligu, da je puno teže igrati Prvu ligu - zaključio je Mušija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.