Reprezentativka Bosne i Hercegovine imala je veoma dobar nastup te ostvarila planirani cilj prije šampionata.

- Zadovoljna sam današnjim nastupom i 25. mjesto u spustu je nešto što je bio jedan od naših ciljeva na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Drago mi je da sam dostojno predstavila Bosnu i Hercegovinu među najboljim spustašicama svijeta, odnosno u najzahtjevnijoj disciplini u alpskom skijanju. Vjerujem da u narednom periodu mogu još bolje. Uz adekvatne ulove i naporan rad, u nastavku ove i narednim sezonama, vjerujem da ću imati još bolje nastupe i rezultate - rekla je Muzaferija.

VEZANI TEKST - Corinne Suter zlato u spustu, Muzaferiji 25. mjesto

U Skijaškom/Smučarskom savezu Bosne i Hercegovine, takođe, veoma su zadovoljni današnjim nastupom Muzaferije na SP-u u Cortini.

- Elvedina je budućnost našeg skijanja i njeno vrijeme tek dolazi. Odvezla je veoma dobru trku i dostojno predstavljala našu zemlju. U Ski savezu Bosne i Hercegovine ponosni smo na nju - rekla je Jelena Dojčinović, generalni sekretar Skijaškog/Smučarskog saveza BiH, naglasivši:

- Današnji spust u Cortini pokazatelj je da Bosna i Hercegovina ima veoma kvalitetnu skijašicu na međunarodnoj sceni i da će Muzaferija ubuduće igrati značajnu ulogu na najvažnijim takmičenjima, među najboljim skijašicama svijeta.

Muzaferija je trku spusta odvezla u vremenu 1:37.13. Za svjetskom prvakinjom Corinne Suter (Švicarska) bila je sporije 2,86 sekundi.

Srebrenu medalju osvojila je Njemica Kira Weidle (+ 0,20 stotinki), a brozna je pripala Švicarkinji Lari Gut-Behrami (+0,37).