open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Na Bjelašnici izmjereno minus 19 stepeni
Danas će u Bosni i sjeveru Hercegovine biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.
08.02.2023. u 08:22
get url
text

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus pet i nula, na jugu do šest stepeni.

Jutros je na Bjelašnici bilo najhladnije, izmjereno je minus 19 stepeni, u Drvaru minus 12, a na Ivan-sedlu i u Livnu minus deset stepeni.

Hladno vrijeme, izraženije u prijepodnevnim satima, uz preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovat će probleme većini populacije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, te po mogućnosti reducirati aktivnosti, naročito hronični bolesnici, trudnice, starije osobe i djeca.

U drugom dijelu dana, sa blagim porastom temperatura, opšta slika neznatno će se popraviti u cijeloj zemlji. U Hercegovini također hladno, pri tome sunčanije i uz nešto više temperature, poželjno je biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom.

Sutra će u Bosni prijepodne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima razvedravanje. U Hercegovini i jugozapadu Bosne sunčano.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između minus 12 i minus šest, na jugu do jedan, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus četiri i jedan, na jugu do sedam stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.