open-navfaktor-logo
search
Još jedna uvreda
Na derbiju u kojem je Gojak isključen dominirao veliki transparent, evo šta znači skraćenica "MCOIS"
Fudbaleri zagrebačkog Dinama poraženi su s 3:2 u velikom derbiju 1. HNL od Hajduka. Modri su ovaj susret završili s deset igrača nakon što je bh. reprezentativac Amer Gojak u petoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena zaradio drugi žuti karton.
13.07.2020. u 07:53
get url
text

Za Bad Blue Boyse nedjeljni derbi svojevrsni je nastavak protesta otprije nekoliko dana.

Podsjećanja radi, tada se njih 300-injak okupilo ispred stadiona, protestujući protiv odluke da dosadašnji sportski direktor Zoran Mamić postane i trener Dinama do završetka sezone HNL-a. Tom prilikom su sedmerica njihovih pripadnika pozvani u klub na razgovore gdje su izrekli svoj stav kako ne žele da trener bude osoba koja je nepravomoćno osuđena zbog finansijskih malverzacija u istom tom klubu.

Njihov zahtjev za odlaskom Mamić je odbio te je nastavio voditi ekipu i u derbiju je bio na klupi.

Boysi su se na derbiju pojavili, ali veći dio prvog poluvremena nisu navijali te je većina njih na poluvremenu napustila stadion. U trenucima kad su se oglašavali, uglavnom je to bilo vrijeđanje Zorana i Zdravka Mamića, čovjeka koji i dalje kao bjegunac od hrvatskog pravosuđa vuče sve konce u klubu iz Maksimira.

Za razliku od Boysa koji su u jednom trenutku otišli, na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona sve vrijeme je stajao transparent s natpisom "MCOIS" što znači: "Mamiću cigane, odlazi iz svetinje!"

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.