open-navfaktor-logo
search
Zasjedanje zatvoreno
Na dnevnom redu posebne sjednice NSRS-a dvije tačke: Ko će se moći obratiti
Dvadeseta posebna sjednica Narodne skupštine RS počet će sutra u 12 sati, a na predloženom dnevnom redu nalaze se dvije tačke.
29.07.2021. u 12:46
get url
text

Prva je - Prijedlog zakona o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i to po hitnom postupku – na prijedlog klubova zastupnika SNSD-a, SDS-a, PDP-a, DEMOS-a, SP-a, DNS-a, US-a, SPS-a, NPS-a i zastupničke grupe NDP-a.

Druga tačka predloženog dnevnog reda je - Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika RS-a, također po hitnom postupku, a na prijedlog istih zastupničkih klubova i grupe zastupnika.

Prije sjednice Narodne skupštine bit će održana sjednica Zakonodavnog odbora, sa početkom u 11:30, koji će razmatrati materijal za sjednicu.

Kolegij je ranije odlučio da sjednica bude zatvorena za javnost, da se vodi objedinjena rasprava o obje tačke dnevnog reda, te da se Narodnoj skupštini mogu obratiti svi predstavnici političkih partija koji budu prisutni na sjednici i po jedan predstavnik klubova zastupnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.