open-navfaktor-logo
search
Iskusni veznjak
Na Emiratesu ga se odavno žele riješiti, on za vjernost naplatio 8,8 miliona eura
Još od marta ove godine Mesut Ozil nije zaigrao za Arsenal.
12.10.2020. u 21:04
get url
text

Da se ova situacija neće mnogo promijeniti možda najbolje nagovještava činjenica da ga Mikel Arteta nije uvrstio među fudbalere koji će igrati u Evropskoj ligi.

Uprkos tome namjere bivšeg reprezentativca njemačke su jasne. On želi do kraja odraditi ugovor prema kojem zarađuje 350.000 funti sedmično, a koji ističe narednog ljeta.

Još u augustu Nijemac turskih korijena je jasno rekao šta misli o cjelokupnoj situaciji.

- Moja pozicija je jasna. Tu sam do posljednjeg dana ugovora i davat ću se od sebe. Ovakve situacije me ne lome, samo sam jači zbog njih. Ranije sam pokazao da se mogu podići, a isto ću učiniti i sada. Ja odlučujem kad ću napustiti Arsenal, niko drugi nema tu moć. Nisam potpisao na dvije ili tri godine, potpisao sam ugovor na četiri godine i očekujem da se to poštuje - kazao je Ozil.

Kako bi ga što više udaljili od kluba, čelnici Arsenala pokušali su ga kazniti jer je za vrijeme pandemije koronavirusa odbio smanjiti plaću za 12,5 posto, no Mesut je taj koji iz priče izlazi kao pobjednik.

Naime, kako pišu engleski mediji Ozilu je septembru isplaćeno oko 8,8 milijuna eura bonusa za "vjernost" što je standardna praksa za najveće zvijezde.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.