Srijeda, 29.11.2023.
Pronađeno zrno granate
FOTO: Služba civilne zaštite Tuzla

Na gradilištu u Tuzli pronađeno neeksplodirano zrno tenkovske granate

Na gradilištu Stambeno poslovnog objekta Pecara 2 - Blok B, u tuzlanskom naselju Brčanska Malta, tokom izvođenja zemljanih radova, iskopano je neeksplodirano zrno tenkovske granate.

- Nakon dobijene dojave od strane zaposlenika, pripadnici Službe civilne zaštite Grada Tuzle su informaciju proslijedili Kantonalnoj upravi civilne zaštite (KUCZ) Tuzlanskog kantona te je uslijedila pravovremena reakcija. Izlaskom na teren službenika Službe civilne zaštite Grada Tuzle, predstavnika KUCZ TK i Tima A za prikupljanje i uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite, zbog sigurnosti svih prisutnih evakuirani su radnici sa dijela gradilišta - saopćeno je iz Službe za civilnu zaštitu Grada Tuzle.

Nakon što je utvrđena vrsta upaljača i stepen opasnosti, neeksplodirano zrno tenkovske granate je pažljivo izmješteno od strane Tima A za prikupljanje i uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava u magacin za uništavanje neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava, gdje će biti bezbjedno deaktivirano.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh