open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Na korak od elite: Dinamo u Norveškoj brani dva gola prednosti, hoće li tenk pomoći Zvezdi?
Za razliku od Zvezde, zagrebački Dinamo prošle sezone nije igrao u Ligi prvaka, ali je poslije mnogo godina dočekao evropsko proljeće
27.08.2019. u 08:20
get url
text

Tri revanš susreta play-offa za grupnu fazu Lige prvaka igraju se večeras od 21 sat. I dok samo spektakularna pobjeda može pomoći Krasnodaru da se plasira u evropsku elitu, poslije teškog poraza (4:0) u prvom duelu s Olympiacosom, zagrebački Dinamo i Crvena zvezda, imaju realne šanse da se nađu među u među najboljim evropskim klubovima.

Prvak Srbije je prošle sezone debitovao u takmičenju koje je osvajao dok je nosilo naziv Kup Evropskih šampiona. Večeras im za drugi uzastopni plasman u najetlinije takmičenje treba pobjeda nad Young Boysima, a fudbalerima Vladana Milojevića odgovara i remi 0:0 ili 1:1.

Ulaznice za večerašnji meč su već rasprodate, a krcata Marakana, ali i tenk ispred sjeverne tribine stadiona "Rajko Mitić", koji je jučer bio tema u brojnim medijima, dočekat će aktuelne prvaka Švicarske.

Za razliku od Zvezde, zagrebački Dinamo prošle sezone nije igrao u Ligi prvaka, ali je poslije mnogo godina dočekao evropsko proljeće. Bosanskohercegovački fudbaleri su prošle sezone imali izuzetno važne uloge u ekipi Nenada Bjelice, a ništa drugačije nije ni ove. Izet Hajrović, Amer Gojak i Emir Dilaver od esencijalne su važnosti za Modre.

Jedini od njih koji trenutno uživa u statusu bh. reprezentativca, Amer Gojak, prvi susret protiv norveškog Rosenborga počeo je na klupi, no kada je trebalo uspostaviti stabilnost u veznom redu poslije vodstva od 2:0, Bjelica je u igru uveo mladog bh. fudbalera.

Dinamo iz prvog meča ima lijepu prednost, koju bi trebao sačuvati bez problema, pogotovo zbog činjenice da je ove sezone u prethodna dva gostujuća susreta (Saburtalo, Ferencvaros) odigrao jako dobro i nije primio pogodak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.