open-navfaktor-logo
search
Šta se događa?
Na pomolu skandal: Rade Krunić povrijeđen za BiH, a trenira u kampu Milana!
Da li je na pomolu novi skandal u fudbalskoj A reprezentaciji Bosne i Hercegovine?
21.09.2022. u 20:42
get url
text

Rade Krunić, standardni A reprezentativac naše zemlje, u ponedjeljak se nije pojavio na okupljanju Zmajeva pred utakmice Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije. Ivaylo Petev, selektor bh. tima u ponedjeljak je objavio da je Krunić povrijeđen i tada je iznenadio sve.

Iznanadio je prije svega jer se naš veznjak nedavno oporavio od povrede i za vikend je odigrao 66 minuta u porazu od Napolija. Kada je napuštao teren nije bilo naznaka da je povrijeđen, a nigdje u italijanskim medijima nije se moglo pročitati da ima problema sa povredom...

A onda šok. Milan je objavio fotografije sa današnjeg treninga, a na fotografijama se vidi i Krunić kako normalno trenira.

- Nakon dva dana odmora danas popodne nastavljeni su treninzi u Milanu. Rossoneri su se vratili na teren, bez fudbalera koji su pozvanih za svoje nacionalne reprezentacije.

Trening je počeo u teretani, gdje je grupa obavila svoje uobičajeno zagrijavanje prije nego što je izvela vježbe snage i kondicije uz korištenje opreme. Nakon toga, igrači su izašli na teren, gdje su nastavili zagrijavanje nizom specifičnih vježbi. Trening je nastavljen tehničkim vježbama prije nego što je zaokružen trening utakmicom na smanjenom terenu - piše na zvaničnoj stranici Milana, a fotografije pokazuju da je Krunić igrao i pomenutu utakmicu.

{$galerijaFotografija} 

VEZANI TEKST - Petev poslao Krunića i Demirovića na tribine

U junskom prozoru, pred utakmicu 2. kola Lige nacija, selektor Petev poslao je Krunića na tribine, što se tada nije svidjelo veznjaku Milana.

Iz našeg tabora tada je objašnjeno da je "selektor uoči utakmice razgovarao sa Krunićem, te da je odlučeno da ne konkuriše za meč protiv Rumuna, jer su potrebniji neki drugi igrači".

Da li se tada Krunić naljutio i da li je to razlog zašto se nije pojavio na okupljanju pred odlučujuće duele saznat ćeno ubrzo.

Rade Krunić, trening u Milanu, 21.09.2022.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.