open-navfaktor-logo
search
Zimska služba Rada
Na terenu s radnicima na čišćenju snijega u Sarajevu i ministri Kapidžić i Kalem
Zimska služba KJKP "Rad" spremno je dočekala prvi decembarski snijeg u Sarajevu. Sa prvim pahuljama na teren je izašlo 46 vozila koja su čistila ulice prvog i drugog prioriteta, te posipala kolovoz u cilju sprečavanja stvaranja poledica.
27.12.2020. u 12:06
get url
text

Sa radnicima koji su sinoć čistili saobraćajnice na području Kantona Sarajevo na terenu je bio i ministar saobraćaja KS Adi Kalem, koji je potom zajedno sa ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Farukom Kapidžićem posjetio ovo kantonalno komunalno preduzeće.

- Došli smo da damo podršku i iskažemo zahvalnost na efikasnom čišćenju saobraćajnica. Vrijedni radnici i menadžment preduzeća učinili su sve da osiguraju nesmetano saobraćanje vozila i olakšaju kretanje naših sugrađana - rekao je ministar Kalem, ovom prilikom.

Prema riječima Elvisa Bećirovića iz zimske službe, rad u smanjenom kapacitetu ne osjeti se na terenu.

- Kada je snijeg počeo padati, vozila su odmah izašla ne teren. Čistile su se ulice prvog i drugog prioriteta, nekih 200 kilometara saobraćajnica, kantonalnih i općinskih. Napadalo je 25 centimetara vrlo mokrog snijega, i uprkos teškim uslovima ekipe su se potrudile da saobraćajnice ostanu prohodne - rekao je Bećirović.

Iz "Rada" su uputili apel građanima da svoja vozila ne parkiraju po saobraćajnicama kako bi omogućili zimskoj službi  neometano čišćenje snijega i sprečavanje poledica, saopćio je Press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.