Sa radnicima koji su sinoć čistili saobraćajnice na području Kantona Sarajevo na terenu je bio i ministar saobraćaja KS Adi Kalem, koji je potom zajedno sa ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Farukom Kapidžićem posjetio ovo kantonalno komunalno preduzeće.

- Došli smo da damo podršku i iskažemo zahvalnost na efikasnom čišćenju saobraćajnica. Vrijedni radnici i menadžment preduzeća učinili su sve da osiguraju nesmetano saobraćanje vozila i olakšaju kretanje naših sugrađana - rekao je ministar Kalem, ovom prilikom.

Prema riječima Elvisa Bećirovića iz zimske službe, rad u smanjenom kapacitetu ne osjeti se na terenu.

- Kada je snijeg počeo padati, vozila su odmah izašla ne teren. Čistile su se ulice prvog i drugog prioriteta, nekih 200 kilometara saobraćajnica, kantonalnih i općinskih. Napadalo je 25 centimetara vrlo mokrog snijega, i uprkos teškim uslovima ekipe su se potrudile da saobraćajnice ostanu prohodne - rekao je Bećirović.

Iz "Rada" su uputili apel građanima da svoja vozila ne parkiraju po saobraćajnicama kako bi omogućili zimskoj službi  neometano čišćenje snijega i sprečavanje poledica, saopćio je Press KS.