open-navfaktor-logo
search
Brčko
Nabavljena dva specijalna vozila za prijevoz učenika s posebnim potrebama
Osim nabavke specijalnih vozila Crveni križ privodi kraju i druge projekte koji će unaprijediti kvalitetu obrazovanja u Brčkom
31.08.2018. u 14:38
get url
text
Nabavljena dva specijalna vozila za prijevoz učenika s posebnim potrebama u Brčkom
get url
text

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić u petak je sa šefom Odjela za obrazovanje Senadom Osmanovićem i voditeljicom Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Marom Matkić posjetio Crveni križ Brčko distrikta BiH i prisustvovao primopredaji dva specijalna vozila koja su spremna za početak nove školske godine, a koristit će se za prijevoz učenika s posebnim potrebama.

Novac potreban za nabavku dva specijalna vozila, ukupne vrijednosti oko 100.000 maraka, osiguran je u budžet Brčko distrikta BiH, istaknuo je gradonačelnik Milić.

Šef Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović rekao je da će vozila predstavljati iskorak ka stvaranju boljih uvjeta za djecu s posebnim potrebama.

- U posebnom odjelu Treće osnovne škole imamo četrnaest učenika s posebnim potrebama. Što se tiče inkluzivne nastave, svaki dan radimo na njenom poboljšanju. Pratimo europske trendove, ulažemo u nastavni kadar i pružamo sve ono što se može učiniti za mališane kako bi se sutra što više osposobili za samostalan život- kazao je Osmanović.

Osim nabavke specijalnih vozila Crveni križ privodi kraju i druge projekte koji će unaprijediti kvalitetu obrazovanja u Brčkom.

Sekretar Crvenog križa Brčko distrikta BiH Denis Šehanović istaknuo je da su privedene kraju i aktivnosti na projektu koji se odnosi na užine za djecu socijalnih kategorija, kao i na projektu dopunjavanja ormarića sanitetskim materijalom u osnovnim i srednjim školama te vrtićima.

- Riječ je o aktivnosti koja se odnosi na užinu za učenike, odnosno djecu socijalnih kategorija. Ove godine imamo i sufinanciranje Vlade Brčko distrikta BiH u iznosu od 10.000 maraka, što će za duplo povećati broj užina. Također, tu je i projekat koji smo započeli još 2015. godine putem Odjela za javnu sigurnost, a odnosi se na ormariće prve pomoći koji su postavljeni u osnovnim i srednjim školama, kao i vrtićima. Vršit ćemo redovito dopunjavanje ormarića sanitetskim materijalom - kazao je Šehanović, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.