U pitanju je imovina vrijedna više miliona KM za koju u Općini Neum tvrde da nije vlasnik Feroelektro.

VEZANI TEKST - U julu prodaja odmarališta Feroelektra u Neumu: Koliko košta najskuplji stan, poslovni prostor...

- Ističemo činjenicu da nekretnine koje su predmet prodaje nisu vlasništvo dužnika Feroelektro d.d. Sarajevo što nesporno potvrđuje rješenje Federalne agencije za privatizaciju iz 2000. godine, u kojem je jasno navedeno da se imovina i pripadajući iznos kapitala Odmarališta Neum u Neumu i prodavnica u sklopu Odmarališta isključuju iz Aktivnog podbilansa poduzeća Feroelektro d.d. Sarajevo  i da se državni kapital za prodaju umanjuje za pripadajući iznos kapitala koji se odnosi na ovu imovinu, zbog čega te nekretnine i ne mogu biti predmet prodaje u ovom postupku.

Osim toga postupak etažiranja proveden je i suprotno Odluci Općinskog vijeća Neum o etažiranju - navodi se, između ostalog, u saopćenju koje potpisuje načelnik Neuma Dragan Jurković.

S druge strane, u Feroelektru kategorično odbacuju ove tvrdnje.

- Navodi načelnika su u cilju njegove politčke propagande i kupovanja glasova mještana Neuma uz pokušaj nanošenja štete Feroelektru koji je je izričiti vlasnik nekretnine. Ovo je pokušaj otimačine kao što je bio slučaj sa hotelom Zenit. Također, upitan je odnos načelnika Neuma prema Općinskom sudu Čapljina koji je proveo etažiranje. Općinski sud u Čapljini je na osnovu valjane i vjerodostojne dokumentacije zakazao javnu prodaju imovine čiji ZK izvadak glasi na Feroelektru - poručio je Senad Smajić, direktor ovog preduzeća.