open-navfaktor-logo
search
Roland Garros
Nadal šestu godinu uzastopno u polufinalu, Đoković tvrdi da je publika preokrenula meč
Rafael Nadal plasirao se u polufinale Roland Garrosa nakon što je u epskom četvrtfinalu savladao Novaka Đokovića. 
01.06.2022. u 08:19
get url
text

Španac je nakon četiri sata i 14 minuta igre slavio sa 3:1 u setovima i šestu godinu uzastopno igrat će polufinale Grand Slam turnira kojeg je do sada osvojio 13 puta.

- Publika je bila sjajna od početka turnira. Vjerovatno znaju da neću biti ovdje još mnogo puta. Nevjerovatan je osećaj igrati na tako bitnom i za mene lično potpuno posebnom mjestu. Podrška navijača je nešto što teško može da se opiše. Ne mogu dovoljno da zahvalim svima u Parizu što su učinili da se tako osjećam. Ovo je bilo jedno od onih nezaboravnih noći. Mnogo hvala svima - rekao je Nadal.

VEZANI TEKST - Nadal srušio Đokovića i otišao u polufinale Roland Garrosa

Španac je u posljednja dva dana - 48 sati, na terenu proveo osam sati i 37 minuta (protiv Felixa Augera-Aliassimea igrao četiri sata i 23 minute).

Na publiku se osvrnuo i Đoković, kojem navijači nisu bili nakloni.

- Ušao sam u meč sredinom drugog seta. Nadal je lagano dobio treći set, četvrti sam mogao dobiti i ja, da uđemo u peti i tada bi sve bilo otvoreno. Šteta. Imao sam dvije set lopte, svoj servis. Publika je preokrenula meč, ona je bila 99,9 posto na njegovoj strani i to je to, nema šta. Oni su ga podigli u tim momentima kada je trebalo. Šteta - žalio se Đoković, koji je bio ljut što nije iskoristio dvije set lopte u četvrtom setu:

- Normalno je nakon ovakvog meča da si razočaran i ljut, ali sa druge strane moraš da prihvatiš. Nije ni prvi, ni posljednji poraz. Imao sam ovako velikih poraza i bolnih u karijeri, znam šta mi je činiti i kako da se vratim još jači. To mi je uvijek imperativ nakon ovakvih mečeva. Pruža se prilika da se dodatno motivišeš.

Komentarisao je i fizičku kondiciju španskog tenisera i činjenicu da se na povredu žalio i posle meča protiv Augera-Aliassimea.

- Nimalo nisam iznenađen. Nije prvi put da nekoliko dana nakon što je povrijeđen i jedva hoda, izađe na teren sto posto spreman. To je učinio mnogo puta u karijeri - kazao je Đoković.

Nadalov protivnik u polufinalu bit će Alexander Zverev, a meč je zakazan za petak, 3. juni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.