Tada su dvije maskirane osobe uz prijetnju oružjem otuđile određeni broj pištolja i novčanik sa ličnim dokumentima uposlenice M. M. iz Kaknja. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela obavljen je uviđaj, te su policijski timovi radili na njegovom rasvjetljavanju i traganju za počiniocima, saopćio je MUP ZDK.

Na mjestu pronalaska spornog vozila je također obavljen uviđaj, te su nađeni i izuzeti određeni predmeti i tragovi, koji će biti predmet potrebnih vještačenja i korišteni kao dokazi u daljnjem postupku. Vozilo je predato MUP-u ZDK te je specijalnim vozilom prevezeno na službeni parking prostor MUP-a ZDK u Zenici.

Također, na području Sarajeva uhapšen je K. A. iz Sarajeva, rođen 1996. godine, koji se sumnjiči za izvršenje navedenog razbojništva i koji je sproveden u prostorije Uprave policije MUP-a ZDK, gdje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog, dok se za ostalim izvršiocima intenzivno traga.

Aktivnosti na dokumentovanju ovog krivičnog djela se nastavljaju a ova uspješna policijska akcija je primjer dobre i kvalitetne saradnje između policijskih agencija, u kojoj je pružena podrška i pomoć policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo doprinjela uspješnom rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog razbojništva, saopćio je MUP ZDK.