open-navfaktor-logo
search
Užas u Zadru
Nadrogirani Belgijanac "BMW"-om ganjao djevojku, naletio na trudnicu i usmrtio nerođeno dijete
Policija iz Zadra provela je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim državljaninom Belgije kojeg se sumnjiči za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđena trudna pješakinja, čije je nerođeno dijete preminulo, te lakše povrijedio dvije osobe u parkiranom vozilu.
13.07.2021. u 20:47
get url
text

Nesreća se dogodila 11. jula oko 15.30 sati u Petrčanima, a danas su se oglasili iz Županijskog državog tužilaštva koje je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 43-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja saobraćajne nesreće.

Bio drogiran, u "BMW"-u pratio djevojku s kojom se posvađao

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 43-godišnjak 11. jula 2021. oko 15.30 kod mjesnog parkirališta u mjestu Petrčane izazvao saobraćajnu nesreću. Osnovano se sumnja da je, nakon prethodne verbalne prepirke sa svojom djevojkom, odnosno 39-godišnjom belgijskom državljankom, pod utjecajem opojnog sredstva upravljao neprilagođenom brzinom svojim automobilom marke "BMW" iza njenog automobila marke "mercedes" ne držeći pritom dovoljan razmak iza njenog automobila i zanemarivši činjenicu da ulazi u turističko mjesto gdje ima puno pješaka -navode u saopćenju.

Navode i da se osnovano sumnja da je dolaskom do mjesnog parkirališta, nakon što je 39-godišnjakinja usporila brzinu kretanja svog automobila, u nemogućnosti da zaustavi automobil na vrijeme kako ne bi udario u njen automobil, naglo skrenuo u lijevo prema parkiralištu zbog čega je izgubio kontrolu upravljanja nad automobilom i udario u pješakinju, 35-godišnju hrvatsku državljanku.

Žena je teško povrijeđena, nerođeno dijete je preminulo

Osnovano se sumnja da je vozilom udario i automobil marke "škoda" zagrebačkih registarskih oznaka zajedno s pješakinjom pri čemu je taj automobil odbačen na drugo parkirano vozilo, a potom je došlo i do udara drugog vozila u treće vozilo.

U nesreći je teške i po život opasne povrede zadobila 35-godišnja pješakinja koja je bila u stanju visoke trudnoće, a njeno nerođeno dijete preminulo je 12. jula 2021. u Općoj bolnici Zadar.

Prije donošenja rješenja o provođenju istrage protiv okrivljenika, okrivljeni 43-godišnjak je ispitan u državnom tužilaštvu nakon čega je upućen sutkinji istrage Županijskog suda u Zadru koja je prihvatila prijedlog državnog tužilaštva i odredila mu pritvor zbog opasnosti od bijega, piše u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.