open-navfaktor-logo
search
ATP Cup
Najbolji teniser svijeta: Novak Đoković ipak nastupa u Australiji?
Prvi teniser svijeta Novak Đoković nalazi se na popisu reprezentativaca Srbije za ATP Cup u Sydneyu, objavili su organizatori.
07.12.2021. u 15:58
get url
text

ATP Cup je timsko takmičenje koje je glavna priprema za Australian Open. Turnir je na rasporedu od 1. do 9. januara iduće godine.

Osvajač 20 Grand Slam titula ranije je doveo u pitanje svoje učešće na prvom Grand Slam turniru Australian Openu, odbivši odgovoriti je li vakcinisan protiv koronavirusa, jer je to uslov za ulazak u australsku državu Victoria.

- Ako ste teniser ili bilo koji drugi sportista koji dolazi kod nas, onda također imate odgovornost prema zajednici u koju ste dobrodošli. Stoga još jednom molimo sve teniske zvijezde da se pridržavaju mjera koje vrijede za sve stanovnike ili turiste u Viktoriji. To nije nikakva ucjena, već protokol za sigurnost našeg društva - rekao je Martin Pakula, ministar sporta savezne države Viktorija gdje će se i održati Australian Open.

Đoković je prošle sedmice nakon poraza u polufinalu Davis Cupa od Hrvatske rekao da će vrlo brz objaviti odluku o nastupu na Australian Openu.

Organizatori ATP Cup-a nisu nametnuli obaveznu vakcinaciju, ali svaki putnik koji uđe u Australiju mora pokazati potvrdu o vakcinaciji ili provesti 14 dana u karantinu. Nevakcinisani teniseri bi zbog toga u Sydney trebali stići najkasnije do 16. decembra.

Naslov će braniti reprezentacija Rusije koja će igrati u istom sastavu u kojem su osvojili Davis Cup, sa drugi teniserom svijeta Danilom Medvedevom i Andreyem Rublevom.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.