open-navfaktor-logo
search
ABA 2 liga
Nakon drame u finišu Sparsi u polufinalu doigravanja za regionalnu elitu
Košarkaši Sparsa drugi su polufinalista play-offa ABA 2 lige nakon što su u drugom četvrtfinalnom meču sa 82:74 savladali ekipu Zlatibora, i tako nadoknadili tri poena nakon poraza u prvom duelu sa istim timom koji je odigran prije dva dana.
21.04.2021. u 17:45
get url
text

Ekipa Zlatibora je dominirala u prvi deset minuta susreta, što se na kraju najbolje vidjelo kroz sedam poena prednosti na iste prve četvrtine (21:14).

U nastavku utakmice sarajevski sastav zaigrao je nešto bolju košarku, pa su drugu dionicu uspjeli riješili u svoju korist sa 26:22, ali su na pauzu ipak otišli sa tri poena zaostatka.

Dosta izjednačena igra viđena je u trećoj četvrtini. Bh. predstavnik je do prve prednosti na utakmici stigao u trećoj minuti treće dionice (49:48), a koliko je ovaj period igre bio izjednačen najbolje govori podatak da su Sparsi sa pola koša prednosti ušli u odlučujućih deset minuta (64:63).

Sparsi su bolje otvorili finalnu dionicu utakmice i sa četiri vezana poena otišli na "plus pet", što je u tom trenutku bilo dovoljno za plasman u polufinale jer su u prvom meču poraženi sa tri poena razlike (82:79).

VEZANI TEKST - Borac zaustavljen u četvrtfinalu play-offa ABA 2 lige

Na startu posljednje četvrtine pogodili su bh. reprezentativci Kenan Kamenjaš i Amar Gegić, i to nakon asistencija Zahiragića, da bi Gediminas pogodio oba slobodna bacanja.

Oba tima su u završnici susreta pravila mini-serije, ali su na kraju košarkaši Sparsa bili ti koji su se radovali i slavili sa 82:74, što im je bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Najefikasniji igrač Sparsa bio je reprezentativni centar Kamenjaš sa 19 poena, a upisao je i 12 skokova. Dobru partiju prućio je i Adi Zahiragić koji je pored 12 poena upisao i deset asistencija.

U redovima Zlatibora najbolji je bio Protić sa 22 poena, koji je ujedno bio i prvi strijelac susreta.

Protivnik u polufinalu Sparsima će biti ekipa Podgorice koja je danas i u drugom susretu četvrtfinala savladala banjalučki Borac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.