Na današnji dan prije šest godina, vraćajući se s posljednje utakmice kvalifikacija za Mundijal u Brazilu, u teškoj saobraćajnoj nesreći u Poljskoj poginuli su Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, navijači našeg nacionalnog tima i članovi navijačke grupe "Ljuti Krajišnici".

Na povratku u domovinu trojica nesretnih mladića živote su izgubili u gradu Lomža, udaljenom oko 150 kilometara od Varšave.

Pet dana nakon velike tragedije preko 10.000 navijača i građana Bosne i Hercegovine na stadionu u Vrnograču klanjalo je dženazu Mahmiću, Pehliću i Kasumoviću.

Velike tragedije danas se (pri)sjetio i bivši kapten bh. nacionalnog tima Emir Spahić, koji se još uvijek oporavlja od teške saobraćajne nesreće. Emotivno obraćanje popularnog Spahe prenosimo u cjelosti.

- Bilo je to na današnji dan, na dan koji nikad neću zaboraviti, na dan kad su moji snovi postali java, na dan kad je ispisana i najljepša stranica moje karijere...Kaunas (Litvanija). Vedo Ibišević na asistenciju Dijamanta poslao nas je direktno na Svjetsko prvenstvo u Brazilu!!!!  Suze,osmijeh....oko nas pjesma, slavlje, navijanje....osjećaji su se pomiješali jer nismo bili svjesni šta se dogodilo. Ulicama Kaunasa tekle su rijeke plavo-žutih navijača, pjesma i slavlje daleko su se čuli. Slavilo se diljem svijeta do ranih jutarnjih sati. Ponos je prevladao umor.... I onda negdje pred zoru stiže vijest negdje iz Poljske...Tri mlada Krajišnika, tri sina bosansko-hercegovačka su izgubila život vraćajući se kući iz Litvanije gdje su otišli da nas podrže i pomognu nam da ispišemo povijest! Braćo naša,hvala vam za svaki sekund pažnje, sekirancije, nervoze, pjesme, šutnje.... Nikad vas zaboraviti nećemo,nikad!!!! Sa neba će se vaš glas za Bosnu čuti, nek vam je rahmet vječni Krajišnic ljuti - poruka je Emira Spahića.