On je bio na sjednici Vlade prošli četvrtak, kao i na sastanku kriznog štaba u nedjelju.

Sa njim su bili i ministar zdravlja Alen Šeranić, te ministri Srđan Rajčević, Natalija Trivić, Anton Kasipović i glavni inspektor za zdravstvo.

- Svi su u toku noći testirani i svi su negativni. Na testiranje je išla i ministrica Davidiović jer na sjednici sjedi pored njega – rekao je danas entitetski premijer Radovan Višković

- Preduzeli smo i mjere u Vladi. U ovom momentu preduzimamo sve što je moguće da bismo smanjili posljednice širenja virusa – dodao je.

Premijer RS-a  Višković je podsjetio da je  u ovom trenutku 29 zaraženih u tom entitetu.

- Ono što je dobro u čitavoj ovoj nesreći je da pacijentii nisu životno ugroženi niti u stanju koje traži veće metode liječenja. Sve završava kašljem, povećanjem temperature i slično. Niko nema posljedice da mora ići na vještačka pluća ili druge mjere – kazao je Višković.

Poručio je da se "špic ili vrhunac očekuje u narednih deset do 15 dana".

Ministri koji su bili u konaktu sa ministrom Klokićem neće biti u izolaciji 14 dana, jer su već testirani, ali će se pojačati mjere što se tiče rastojanja u sjedenju u Vladi RS, a da komunikaciju najviše obavljaju telefonom.

Višković je precizirao da je i sekretar Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS pozitivan na korona virus.

On i ministar Klokić su, kako saznajemo, bili na jednom događaju u banjalučkom lokalu "Jova bar" zajedno sa vlasnikom tog objekta, za kojeg se ispostavilo da je pozitivan na koronavirus.

Za razliku od ministra Klokića, sekretar ministarstva je odmah imao simptome, te je već osmi dan u samoizolaciji.

- Ministrov vozač je negativan, a koji je imao najveći kontakt sa ministrom. Ministar Klokić se osjeća dobro i da nije radio testiranje, ne bi znao ni da ima problem. Nema posljedice ni temperaturu ni kašalj. Znao je da se nalazio u tom ugostiteljskom objektu sa licima koji su potvrđeni kao pozitivni, pa je i on uradio testiranje – dodao je Višković.