open-navfaktor-logo
search
Pet i po sati leta
Nakon problema s vizama Zmajevi sletjeli u Nur Sultan
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u okrnjenom sastavu sletjela je u Nur Sultan, gdje će u subotu 9. oktobra odmjeriti snage sa selekcijom Kazahstana.
06.10.2021. u 20:40
get url
text

Poslije skoro četiri hiljada kilometara i leta koji je trajao pet i po sati, Zmajevi su stigli u prijestolnicu zemlje svog narednog protivnika.

Problemi sa vizama za šestericu reprezentativaca naše zemlje itekako su narušila atmosferu u našem nacionalnom timu.

Ono što je donekle obrabrujuće jeste podatak da su kazahstanske vlasti odlučile naknadno izdati vize Jusufu Gazibegoviću i Adiju Naliću, dok će Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić i Dario Đumić jedan od ključnim mečeva naše selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine pratiti putem malih ekrana.

Najbolji bh. fudbaleri pripreme za dva vjerovatno odlučujuća susreta u borbi za drugo mjesto u grupi D počeli su u ponedjeljak, a i do današnjih problema sa vizama selektor Ivaylo Petev imao je ozbiljnu glavobolju prouzrokovanu povredama Zmajeva. 

Nakon što su otpali Pjanić i Krunić dolazak na pripreme otkazali su i Saničanin, Vrančić, Sušić i Lončar, ako njima dodamo i fudbalere kojima nisu odobrene vize, onda je jasno da Peteva i njegove izabranike u subotu očekuje itekako ozbiljan posao protiv rivala kojeg početkom septembra nisu uspjeli pobijediti na domaćem terenu.

Susret na stadionu Astana Arena igra se u subotu s početkom u 15 sati po centralnoevropskom vremenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.