open-navfaktor-logo
search
Ponajbolji rukometaš svijeta
Nakon što je Dansku odveo u finale, Hansen govorio o "noćnoj mori"
Rukometaši Danske su u odličnoj utakmici nadigrali Španiju rezultatom 35:33 i tako izborili plasman u finale 27. Svjetskog prvenstva.
30.01.2021. u 09:55
get url
text

Aktuelni svjetski i olimpijski prvaci titulu najbolje ekipe na planeti braniti će protiv senzacionalne Švedske, koja je bez jedne kompletne postave dogurala do finala, i to bez poraza.

Fantastični Mikkel u petak navečer predvodio je Dance, no izgleda da je mislima još u četvrtfinalnoj drami protiv Egipta koju je skandinavska selekcija riješila u svoju korist boljim izvođenjem penala.

- To protiv Egipta se ne može opisati. Za mene je taj meč bio noćna mora. Na kraju nas je sreća pogledala. Bilo je zadovoljstvo igrati u ovom meču protiv Španije, za razliku od Egipta - rekao je Hansen nakon plasmana u finale, te dodao:

- Moramo se naspavati, a nakon toga krećemo u pripremu utakmice sa Švedskom. Gledao sam prvo poluvrijeme protiv Francuske, ali i neke druge njihove utakmice na turniru. Igraju 6-0 odbranu, puno polažu u kontre i disciplinovani su u napadu. Mogu samo reći da im dobro ide.

Finale rukometnog Mundijala u Egiptu igra se u nedjelju s početkom od 17.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.