open-navfaktor-logo
search
Sloboda u Odžaku
Nalić: Deficit "takmičara" kompenziramo srcem
Seriju dobrih rezultata tuzlanska Sloboda prekinula je protiv Mladosti
04.09.2018. u 12:54
get url
text
Nalić na treningu Slobode

Crveno - crni su poraženi na gostovanju sa 1:0, primivši tako prvi gol nakon 360 minuta igre.

Za Slobodu je pauza došla u pravi trenutak. Mnogo je rovitih i povrijeđenih igrača, a trener Zlatan Nalić prvi će put od svog dolaska na Tušanj imati priliku da s fudbalerima odradi mini - pripreme.

Tuzlaci će danas otputovati u Odžak, gdje će se zadržati do subote, a prvog dana vikenda zakazan je i prijateljski meč protiv Osijeka u Hrvatskoj.

Tuzlanski premijerligaš nikako da u jednoj utakmici bude kompletan. Dobre vijesti su da bi Said Husejinović i Ivan Baraban danas trebali normalno trenirati, a nakon što su povrijeđeni na susretu protiv Mladosti. Loše su svakako da naredni meč zbog "žutice", odnosno suspenzije zbog tri žuta kartona propuštaju Adis Hadžanović i Muharem Ćivić.

- Imamo sada okrutan raspored koji traži baš veliki roster. Četiri ekstremno teške utakmice, a dva gostovanja Želji i Zrinjskom u razmaku od tri dana - rekao je "coach" Tuzlaka Zlatan Nalić za Faktor.

- Na pauzi ćemo nastojati da podignemo fizičku spremu i usavršimo timsku funkciju. Da bi bili na fizičkom nivou gdje ja želim, potrebno je još mnogo vremena. Podigli smo radikalno fizičku spremu u ovih mjesec od mog dolaska, ali to je još uvijek nedovoljno za ovako tijesan raspored i način na koji igramo. Imamo dosta mladih igrača koji će uskoro "isplivati, ali do tada nam fali "takmičara" sa kojima možemo odmah osvajati bodove - dodao je Nalić, isključivši mogućnost da će Sloboda angažovati nekog fudbalera u reprezentativnoj pauzi.

- Brojčani deficit takmičarskih igrača u ovom trenutku kompenziramo srcem, pristupom i zajedništvom - zaključio je ovaj stručnjak.

Prvu narednu premijerligašku utakmicu Sloboda igra protiv Čelika na Tušnju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.